NADARENI PLAY

Sin Doca Riversa izlazi ove godine na NBA draft

27.03.2012 u 12:44

Bionic
Reading

Iduće sezone u NBA ligi će vrlo vjerojatno zaživjeti otac Rivers i sin Rivers. Istina, sasvim sigurno ne u istom klubu, Bostonu, no mladi 19-godišnji Austin Rivers je najavio dolazak na NBA draft

Odlični organizator igre Dukea je najavio, nakon samo jedne sveučilišne sezone, korak naprijed u karijeri. Angažirao je menadžera, te je nakon razgovora s obitelji, vjerojatno ponajviše s ocem Docom, trenerom Boston Celticsa, odlučio da želi iskusiti kako je igrati u najjačoj svjetskoj ligi.

Ove je sezone Austin Rivers prosječno bilježio 15,5 poena po utakmici, uz 3,4 skoka i 2,1 asistencije.

'Mislim da ne može pogriješiti i u dobitnoj je situaciji. Za njega je dobro i da odmah dođe u NBA ligi, ali i da ostane u Dukeu. Ne može pogriješiti', rekao je tata Rivers.

Inače, Austin je tek treći novak u povijesti sveučilišta Dukea koji je predvodio klupske strijelce, nakon Johnnyja Dawkinsa iz 1983. odnosno, Billa Sappa iz 1945. godine.

Također, ode li u NBA ligu, postat će tek četvrti igrač ovog sveučilišta koji je to okruženje napustio nakon samo jedne sezone. Prije njega su to bili Corey Maggette, Luol Deng i prošle godine Kyrie Irving, koji je ujedno bio prvi izbor na NBA draftu.

Tako visoko vjerojatno neće biti, ali američki kroničari mu prognoziraju da će biti među prvih 'pet-pest pickova'.