BRAVO, JOE!

Šimunić najbolji duel-igrač Bundeslige

20.02.2009 u 10:53

Bionic
Reading

Josip Joe Šimunić, hrvatski nogometni reprezentativac, trenutno je igrač s najboljim postotkom duela u Bundesligi (71 posto), što ga čini i ponajboljim braničem njemačkog prvenstva

Njemački Bild donosi priču o Josipu Šimuniću kojeg su do jučer njemački mediji ismijavali, da bi danas postao jedan od najboljih braniča Bundeslige, a u ovom trenutku je i najbolji – barem po statistici osvojenih duela.

Lijepe riječi na račun hrvatskog reprezentativca uputio je i sportski direktor Njemačkog nogometnog saveza Matthias Sammer.

'Šimunić i nevjerojatan. Nije uopće čudno to što je Hertha u vrhu Bundeslige', kazao je nekadašnji njemački reprezentativac.

Osim pohvala, Bild se prisjeća i trenutaka koji su obilježili dio Šimunićeve karijere. Od kung-fu udarca u lice Christianu Schulzu, pa do serije crvenih kartona koje je zaradio u kratkom periodu.

Prije dolaska na klupu Herthe, ni Lucien Fevre nije imao baš veliko mišljenje o Šimuniću.

'Kad sam došao u ljeto 2007. godine, imao sam malo toga na DVD-u vidjeti u vezi sa Šimunićevim kvalitetama. To definitivno nije bila njegova godina. No, otada je strahovito napredovao i on je sad u briljantnoj formi', kazao je Fevre.

I dok ga mnogi hvale, Šimunić će samo skromno prokomentirati:

'Protivnik sam individualnih priznanja. Nagrada za najboljeg braniča je za mene kompliment za cijelu momčad.'