TRAGIČNA ISTINA

Shrvani Ćiro i riječi prepune boli: Dva dana nisam izlazio iz sobe...

18.04.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Na posljednjem ispraćaju Tomislava Židaka govorio je emotivnim riječima Miroslav Blažević kojeg je velikan novinarstva ponekad znao 'oprati' u svojim tekstovima

Obitelj, prijatelji, novinari, sportaši, posebno nogometaši iz različitih generacija, oprosti su se u utorak na komemoraciji u Gradskom dramskom kazalištu Gavella od istaknutog sportskog novinara, urednika i kolumnista Sportskih novosti i Jutarnjeg lista Tomislava Židaka, koji je nakon teške bolesti umro u Zagrebu 13. travnja u 64 godini, a zatim i na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj u 15.15 sati o čemu više možete čitati OVDJE.

O Židaku je za HRT govorio i trener svih trenera Miroslav Blažević.

'On je bio jedan denotaor, on je bio povjesničar, on je naprosto itekako utjecao u ovim najvitalnijim djelovima na izbornika i trenera, jer njegova štiva su bila kompetentna, donosila stanovite zakonitosti koje su vijek bile bazirane na interesu hrvatskog naroda. On je kroz šport itekako utjecao na one koji nas vode, koliko je važan šport, i donekle uspijevao u tome. A ono što je definitivno uspio je u stvaranju i mobiliziranju novih 'pacijenata' za šport. Zagovarao je sportsku vrijednost, etiku i bio je nemilosrdan kada je trebao nekoga kritizirati', pričao je Ćiro.

  • +4
Posljednji ispraćaj Tomislava Židaka Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'I sam sam s njim bio intiman prijatelj 30 godina, a toliko me puta znao udariti da sam mu znao reći da je poludio, a on bi rekao da je,' dodao je hrvatski stručnjak.

Bivši hrvatski izbornik teško je proživio odlazak velikana novinarstva.

'Ja sam se zatvorio zadnja dva dana u sobu, nisam izlazio, jer sam želio pobijediti tu tragičnu istinu da njega više nema, ali ostaje utjeha da ljudi imaju svijest njegovog značaja i utjecaja. Kad se jedna velika tragedija dogodi onda je tišina najadekvatnija.'