NHL - FINALE ZAPADA

Sharksi 'pojeli' canuckse i vratili nadu

21.05.2011 u 09:51

Bionic
Reading

U trećem susretu finala doigravanja Zapadne konferencije NHL lige hokejaši San Josea su u svom HP Pavilionu pobijedili Vancouver 4:3 (3:0, 0:0, 1:3) i u seriji na četiri pobjede smanjili na 1-2

Sharkse je do pobjede predvodio sjajni Patrick Marleau koji je već u prvoj trećini zabio dva gola, a strijelci su bili i Ryane Clowe, te Dan Boyle, dok je vratar Antti Niemi sakupio 27 obrana. U redovima 'canucksa' golove su postigli Alexandre Burrows, Dan Hamhuis i Kevin Bieksa.

San Jose je furiozno otvorio utakmicu i već nakon prve dionice je imao tri gola viška. U drugoj trećini nije bilo golova, a potom je uslijedila prava drama. Najbolja momčad regularnog dijela sezone je prvo smanjila na 1:3, zatim je San Jose vratio na plus tri, no gosti su u razmaku od 120 sekundi zabili dva gola i četiri minute prije kraj utakmice smanjili na 3:4. U preostalom vremenu gledali smo opsadu domaćih vratiju, no rezultat je ostao nepromijenjen.

'Nakon ranog vodstva od 3:0 malo smo se opustili, pa je na kraju bilo vatre. No izdržali smo. Bila je ovo iznimno važna utakmica jer smo ostali u igri. Da smo izgubili i treću utakmicu bilo bi teško,' kazao je kapetan 'sharksa' Joe Thornton koji je upisao tri asistencije.

Četvrta utakmica je u nedjelju ponovo u San Joseu.

U finalu Istoka Boston Bruinsi vode protiv Tampa Bay Lightning 2:1, a četvrta utakmica je večeras.