KREĆE BERBA MEDALJA

Sestre Zaninović kao braća Kličko

27.04.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Jedna od najuspješnijih hrvatskih sportskih reprezentacija uopće, ženska selekcija u taekwondou, putuje na Europsko prvenstvo u Manchesteru, što će najvećim uzdanicama, sestrama Zaninović, poslužiti kao uvertira za olimpijski nastup u Londonu

Šesteročlana hrvatska ekspedicija završnu fazu priprema za Euro u Manchesteru odrađuje u Zagrebu, gdje je u zenitu priprema imala i pet, šest sati treninga dnevno. U dvorani su bili samo strunjača, 'logori' za spavanje, voda i muzika koja im olakšava koncentraciju u radu.

Izbornik Toni Tomas budno nadgleda svoje pulenke, među kojima je aktualna brončana s OI u Pekingu Martina Zubčić (druga brončana s istih Igara, Sandra Šarić, uskoro bi trebala roditi) te sestre Zaninović koje će nastupati na srpanjskim Igrama u Londonu. I to s velikim ambicijama.

Činjenica da sestre blizanke (prve u povijesti olimpijskog taekwondoa) nastupaju na istim Igrama zainteresirala je i BBC, koji će u Manchesteru snimati dokumentarac o simpatičnim Splićankama koje su morale razdvojiti kategoriju da bi usmjerile karijeru. Žrtvovala se pet minuta starija Ana i otišla u kategoriju više te tako omogućila objema da nastupaju na Olimpijadi spriječivši međusobne dvoboje na koje nikada, baš kao ni boksačka braća Kličko, nisu pristale.

Više bi ih veselile dvije različite medalje nego jedno zlato, a njihov trener Toni Tomas vjeruje da će taekwondo, već danas najtrofejniji hrvatski olimpijski sport po kriterijima medalja sa svjetskih prvenstava i olimpijada, u budućnosti biti jednako produktivan ili još bolji nego danas.