žuti je otišao, tu je - jura

Šest je godina sjedio na klupi hrvatske reprezentacije, a sad je na suprotnoj strani: Sutra će svi prijatelji navijati protiv mene...

20.03.2019 u 20:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Nikola Jurčević debi na klupi Azerbajdžana imat će baš na stadionu Maksimir protiv Hrvatske u čijem dresu je sakupio 19 nastupa, a potom šest godina bio pomoćnik Slavenu Biliću na klupi 'vatrenih'

Nikola Jurčević je ugovor potpisao početkom veljače naslijedivši Roberta Prosinečkog, a s njim u stožeru su pomoćni trener Mario Tokić, kondicijski trener Frano Leko i analitičar Armin Alibegović.

Jurčević se tako vraća na klupu prvi put nakon što je ekspresno završila njegova avantura u Dinamu. Bit će mu to peti samostalni angažman, a osim Dinama, vodio je i Zagreb, Austriju iz Salzburga i Slaven Belupo.

Od 2006. do 2017. godine bio je pomoćnik Slavena Bilića. Surađivao je s njim u hrvatskoj reprezentaciji, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu i West Hamu.

'Za mene je ovo poseban trenutak, igrati u Hrvatskoj protiv svjetskih doprvaka', kazao je Jurčević i dodao:

'Ispred nas je teška utakmica, igrat ćemo protiv snažne momčadi i znamo da će biti teško. Međutim, mi smo spremni, odlično smo radili i trenirali i nadam se našoj dobroj igri. Hrvatska je razina više, ali u nogometu je sve moguće.'

Jurčević je naglasio kako su svi igrači spremni i motivirani.

'Imam još nekoliko nedoumica oko sastava, a odluku ću donijeti nakon treninga. Svi igrači su motivirani, svi žele igrati protiv Hrvatske', optimističan je Jurčević koji je otkrio i gdje vidi priliku svoje momčadi:

'Znam sve o hrvatskoj reprezentaciji, ali ključno je kako će reagirati moji igrači. Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali ako negdje tražim našu šansu onda je to defenzivna linija jer će zaigrati novi igrači, a to može biti problem. Hrvatska uvijek igra sjajno na velikim natjecanjima, ali znala je imati problema u kvalifikacijama s 'malim' momčadima. Nadam se kako ćemo mi imati veći motiv.'

  • +14
Kvalifikacije za EP, Hrvatska - Azerbajdžan Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Izbornik Azerbajdžana napominje kako se u Zagreb nije došao samo braniti, a otkrio je i kako je razgovarao sa svojim prethodnikom Robertom Prosinečkim koji mu je otkrio neke detalje o momčadi, o životu u gradu i nekim drugim stvarima. Priznao je i kako će mu biti neobično sjesti na drugu klupu maksimirskog stadiona.

'Bit će to neobičan osjećaj, ali sretan sam i ponosan što vodim jednu takvu reprezentaciju', istaknuo je Jurčević koji u Zagrebu ipak neće 'odmarati':

'Nemam vremena za posjećivati prijatelje, družit ću se malo s kćerima i možda danas nakon treninga vidim neke prijatelje', kaže Jurčević te za kraj uz smiješak napominje:

'Ha, sutra će svi moji prijatelji navijati protiv mene...'