HNS SLUŽBENO OBJAVIO

Modrić i Rakitić dogovorili sa Šukerom još bolji ugovor; evo koliko će sada dobiti od zarađenih milijuna

20.03.2019 u 15:12

Bionic
Reading

Uoči početka novih Europskih kvalifikacija, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker postigao je dogovor s hrvatskim reprezentativcima oko podjele potencijalne nagrade za plasman na UEFA EURO 2020.

Prije utakmice s Azerbajdžanom, kojom Hrvatska otvara Europske kvalifikacije, kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić su u ime reprezentativaca postigli dogovor s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom oko podjele Uefine nagrade namijenjene reprezentacijama koje se plasiraju na EURO 2020.

Igračima će pripasti 45 posto Uefine nagrade za plasman, a Savezu 55 posto.

'Drago mi je što smo se i ovoga puta brzo i jednostavno dogovorili oko podjele premija za plasman, kao što smo to činili i uoči prethodnih kvalifikacijskih ciklusa. U Rusiji smo napravili veličanstveni rezultat, no to ne znači da će sada biti lagano. Pred nama je novi izazov, zahtjevna skupina s malo utakmica, ali vjerujem u igrače i stručni stožer na čelu sa Zlatkom Dalićem. Luki, Ivanu i suigračima želim puno sreće u predstojećim utakmicama, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije u Europi,' izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Uoči SP-a u Rusiji taj je iznos bio dogovoren u omjeru 60:40, s time da je 60 posto pripalo HNS-u.

Osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, HNS je dobio ukupno 28 milijuna dolara, a od te svote 18 milijuna je dobio Savez, dok je ostatak pripao igračima i stručnom stožeru. Podsjetimo, vodstvo HNS-a i igrači su prije Svjetskog prvenstva dogovorili da 60 posto FIFA-ine nagrade ide Savezu, a 40 posto igračima i stožeru. U sljedećem ciklusu igrači na čelu s kapetanom Modrićem i dokapetanom Rakitićem uspjeli su isposlovati malo bolje uvjete...

  • +39
Trening Hrvatske prije utakmice s Azerbajdžanom Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX