bundesliga

Šesnaestogodišnji napadač postavio je novi rekord Bundeslige, ali slavlje mu je pokvario neočekivani kiks njegove Borussije (D)

18.12.2020 u 23:46

Bionic
Reading

Nogometaši Union Berlina ostvarili su u petak neočekivanu pobjedu kad su na svom stadionu 2:1 svladali dortmundsku Borussiju, koja je ovim porazom opasno ugozila svoje izglede u borbi za naslov prvaka...

Domaća momčad je oba gola postigla nakon kornera. Za 1:0 je u 57. minuti strijelac bio Nigerijac Taiwo Awoniyi, a za 2:1 je u 78. minuti glavom precizan bio Marvin Friedrich.

Poraz Borussije Dortmund pokvariti će priču o još jednom rekordu 16-godišnjeg njemačkog napadača Youssoufe Moukoka koji je u 60. minuti postigao jedini gol za goste i postao najmlađi strijelac u njemačkoj Bundesligi svih vremena.

Union Berlin je petom ovosezonskom pobjedom došao do 21 boda i petog mjesta te na samo bod od četvrtoplasirane Borussije Dortmund koja je pretrpjela peti poraz, a prvi pod vodstvom privremenog trenera Edina Terzića. Na vrhu ljestvice su Bayer Leverkusen s 28 bodova i Bayern s 27.

U subotu je na rasporedu šest utakmica 13. kola, a najzanimljivije će biti u dvoboju dvije momčadi s vrha u kojem će od 18.30 sati Bayer u Leverkusenu ugostiti prvaka Bayerna.