pravi gospodin

Sergio Aguero je nakon 10 godina napustio Manchester City; otišao je u velikom stilu, svi u klubu još će godinama pamtiti taj dan...

03.06.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Argentinski napadač Sergio Aguero (32) oprostio se od Manchester Cityja za koji je u deset sezona odigrao 390 utakmica i zabio 260 golova. Agueru je istekao ugovor te je kao slobodan igrač potpisao za Barcelonu gdje će igrati uz svog velikog prijatelja i kuma Lea Messija. No, prije nego što je krenuo put Španjolske učinio je nešto po čemu će ga svi na Etihadu dobro zapamtiti

Manchester City priredio je svojoj zvijezdi emotivan oproštaj jer ipak je Sergio Aguero cijelo jedno desetljeće nosio dres 'građana', jedan je od najboljih igrača u klupskoj povijesti. No, pokazao je Aguero i izvan terena da je pravi gospodin, velik čovjek...

Engleski mediji doznali su kako je Aguero prije rastanka okupio 60 zaposlenika kluba i sve trenere, te im darovao ručne satove marke Hublot i Tag Heuer s ugraviranom riječima 'Gracias Kun Aguero'. No, darivanju tu nije bio kraj jer je Aguero organizirao i tombolu, papirići s imenima svih zaposlenika našli su se u jednom peharu, a sretni dobitnik kući se odvezao s nekoliko mjeseci starim luksuznim terencem marke Range Rover!

Aguero ga je tek nedavno kupio, no kako seli u Barcelonu, više mu neće trebati te je odlučio tombolom razveseliti nekog od zaposlenika. I da, ovaj Range Rover vrijedi oko 50.000 eura.

Kako su satovi koje je darovao vrijedni od 1200 do 10.000 eura, Sergio Aguero je na zahvalu zaposlenicima Cityja potrošio oko 100.000 eura.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

No, to nije bio kraj jer je Aguero uz sve to uplatio i poveću svotu novca u fond iz kojega se plaćaju radnici kako nitko od njih ne bi morao dobiti otkaz za vrijeme pandemije koronavirusa! Iznos je tajna, no pojedini engleski mediji tvrde da je Aguero uplatio čak 500.000 eura!

Realno, fantastičan potez Argentinca kojemu to na kraju i nije neki preveliki trošak jer je u posljednje četiri sezone u Cityju zarađivao čak 14 milijuna eura na godinu.