veliko pojačanje

Legendarni Argentinac napokon je stigao na Nou Camp; otkriveni su detalji ugovora koji će danas potpisati s Barcelonom

31.05.2021 u 10:37

Bionic
Reading

Sergio Aguero (32) ekspresno se oprostio od Manchester Cityja, u subotu je finale Lige prvaka završio u suzama nakon poraza od Chelseaja. Bila mu je to posljednja utakmica u dresu 'građana' za koje je u deset sezona odigrao 390 utakmica i zabio čak 260 golova

Predsjednik Barcelone Joan Laporta čini sve kako bi nagovorio Lea Messija da ostane u Barceloni. Zato je krenuo u akciju dovođenja igrača koje je Messi sam zaželio u novoj momčadi Barcelone, kao jedan od najvažnijih uvjeta nastavka njegove karijere na Nou Campu.

Prvi s tog popisa je argentinski reprezentativac i Messijev kum Sergio Aguero (32). Dobra je vijest za financijski uzdrmanu Barcu da Aguero dolazi kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem, a uz to je pristao igrati za puno manju ugovor nego što je na početku tražio.

Španjolski mediji navode kako je Aguero u ponedjeljak ujutro stigao u Barcelonu, netom nakon što je s Cityjem izgubio finale Lige prvaka. Argentinac je kraj utakmice dočekao u suzama, teško mu je pao poraz, a još teže rastanak od 'građana' u čijim je redovima proveo čak 10 godina, odigrao je 390 utakmica i zabio fantastičnih 260 golova. No, vrijeme je za rastanak.

'Ponosan sam na ovu momčad i što sam ove boje nosio toliko godina. Manchester City - zauvijek u srcu', poručio je Aguero na rastanku od Cityja.

Mediji bliski Barceloni tvrde kako će Aguero danas odraditi liječničke preglede, a potom i potpisati ugovor s Barcelonom. Uz to su procurili i detalji ugovora.

Sjajni će argentinski napadač potpisati do lipnja 2023. godine, a na godinu će zarađivati 'okruglo' pet milijuna eura! Podsjetimo, Aguero je prije nekoliko tjedana pregovarao s Juventusom, no čelnici 'stare dame' odustali su od njegovog dovođenja jer je tražio čak osam milijuna eura po sezoni!

Sada je Aguero doslovno prepolovio apetite i potraživanja, sve samo kako bi igrao uz svog velikog prijatelja i kuma Lea Messija. Ako se ovaj odluči nastaviti karijeru u Barceloni...

  • +33
Finale Lige prvaka: Manchester City - Chelsea Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL