brutalni uvjeti

Leo Messi napokon je odlučio; Barcelona mu je ponudila ugovor na 10 godina, plaćat će mu milijune samo da ne zaigra za konkurenciju

02.06.2021 u 20:31

Bionic
Reading

Španjolski mediji tvrde da je Leo Messi (33) prihvatio sve što mu je predsjednik Barcelone Joan Laporta ponudio te će u sljedećih nekoliko dana i službeno potpisati novi ugovor. U isto su vrijeme procurili detalji tog brutalnog ugovora do sada neviđenog u svijetu nogometa

Pregovore s Barcelonom Leo Messi (33) je prepustio svome ocu, ujedno i menadžeru, Jorgeu Messiju. A tata Messi je, uvjerio se u to predsjednik Barcelone Joan Laporta, težak pregovarač. Španjolski mediji bliski čelnicima Barce tvrde kako su razgovori, pregovori i dogovori trajali gotovo mjesec dana, a na kraju je Messi dobio sve što je i tražio, a mnogima se čini i puno više od toga.

Tako će Leo Messi s Barcelonom potpisati ugovor na čak 10 godina! I ne, neće Leo svih 10 odigrati u Barci, pa na isteku ugovora će mu biti 44 godine, bilo bi to suludo.

No, detalji ugovora koji su izašli u javnost kažu kako će Leo Messi sigurno odigrati još barem dvije sezone za Barcu, do lipnja 2023. godine. Postoji mogućnost da na Nou Campu ostane još dvije sezone, a to će ovisiti o njegovom zdravlju i motivu.

Kako god bilo, Messi će za vjernost Barceloni dobiti čak 240 milijuna eura, 60 milijuna eura po sezoni. I taj mu je novac zajamčen. U isto vrijeme jedna mu od klauzula omogućava da nakon prve dvije odrađene sezone napusti Barcelonu, ali ako želi i dalje igrati to može samo u američkoj MLS ligi.

Messi je još ranije najavljivao kako se želi okušati u MLS-u, najvjerojatnije bi mogao zaigrati za Inter Miami čiji je suvlasnik David Beckham, ali Barcelona će ga i dalje plaćati. Samo da ne zaigra za konkurenciju u Europi! Fantastično!

Nakon što završi karijeru, Messi će imati obavezu sljedećih šest godina biti strateškim partnerom i ambasadorom Barcelone, a po želji se može uključiti i u rad kluba, bilo kao trener u omladinskoj školi, bilo kao jedan od članova klupske uprave.

Ne treba zaboraviti kako je Leo Messi cijelu karijeru proveo u Barceloni, za 'katalonski ponos' je u proteklih 17 godina (od 2004. godine) odigrao 778 utakmica u svim natjecanjima te zabio 672 gola!