oduševljena suparnikom

Serena napokon zaigrala s Federerom pa otkrila svima što ga čini najvećim u povijesti

02.01.2019 u 18:49

Bionic
Reading

Serena Williams nakon poraza u dvoboju mješovitih parova na Hopman Cupu njezinog SAD-a protiv Švicarske naglasila je kako smatra da je Federerov podcijenjeni servis ono što ga je dovelo do samog vrha povijesnih teniskih uspjeha...

Iako oboje imaju po 37 godina, Serena Williams i Roger Federer nikad se nisu zajedno našli na terenu sve do 1. siječnja 2019. godine i dvoboja mješovitih parova Hopman Cupa između Švicarske i SAD-a.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije tog meča oboje su pobijedili u pojedinačnim mečevima pa je ulog bila i ukupna pobjeda, a na kraju je trijumfirao Roger Federer zajedno s Belindom Bencic, rezultatom 4-2, 4-3(7), u dvoboju igranom po novim pravilima bodovanja setova.

Serena koja je osvojila 23 pojedinačne Grand Slam titule, tri više od Federera, bila je impresionirana svojim suparnikom.

'Zbilja je sjajan. Ako ćemo iskreno, najveći svih vremena,' izjavila je mlađa sestra Williams pa otkrila što smatra ključnim u igri Federera:

'Mislim da mu je servis zbilja podcijenjen. Ima ubojiti servis. To je razlog zašto je najveći, jer ne možeš biti tako velik ako nemaš tako sjajno oružje poput tog servisa. Možda bih mogla tražiti pokoji savjet oko toga kasnije.'

Roger je uzvratio jednakim komplimentom.

'Ljudi toliko pričaju o njezinom servisu i sad mi je jasno zašto. Ima prekrasan servis, ne možeš ga pročitati. Bilo je jako zabavno igrati protiv nje, tako je odlučna i fokusirana, to je ono što volim kod Serene,' naglasio je legendarni Švicarac.

Federer će do kraja tjedna pokušati obraniti titulu na Hopman Cupu, a u siječnju brani i naslov na Australian Openu...