WTA Brisbane

Donna Vekić spasila dvije meč lopte protiv devete igračice svijeta: Ponosna sam na sebe

02.01.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Osječanka Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brisbaneu nakon što je svladala devetu igračicu svijeta Kiki Bertens nakon dva sata i 22 minute igre

Hrvatska tenisačica Donna Vekić najavila je sjajnu formu u 2019. godini nakon što je sa 7:6 (5), 1:6, 7:5 svladala devetu igračicu svijeta te šestu nositeljicu turnira, Nizozemku Kiki Bertens.

Koliko je 22-godišnja Vekić spremna govori i podatak kako je u trećem odlučujućem setu spasila dvije meč lopte. Nizozemka je u trećem setu vodila 5-4 i servirala za meč. Imala je 40-15 i dvije meč lopte, ali je hrvatska tenisačica sve izvukla izjednačivši na 5-5. Vekić je potom oduzela servis svojoj suparnici, te odservirala za pobjedu i prolaz u četvrtfinale.

'Bio je to odličan meč, obje smo se borile do zadnje lopte. Spasila sam dvije meč lopte i ponosna sam na sebe zbog toga. Inače ne igram ovako dobro na prvom turniru u godini i zato mi je ovo jako važno', kazala je Vekić nakon pobjede.

Pobjeda nad tenisačicom iz svjetskog TOP-a 10 svakako je odlična najava nove sezone, a u slučaju nove pobjede (čeka bolju iz meča Svitoljina – Sasnovich) i plasmana u polufinale s velikim bi samopouzdanjem dočekala prvi Grand Slam turnit sezone u Melbourneu (Australina Open).

Dodajmo kako je to bio to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda hrvatske tenisačice. Vekić je slavila i 2016. u San Antoniju, te 2015. u Taškentu, dok je Bertens bila bolja 2016. u Miamiju.

'Danas sam se osjećala doista nespretno, kao da ću svake sekunde pasti na noge', rekla je 22-godišnja hrvatska tenisačica dodavši: 'Ovo je bio fizički zahtjevan meč. Sretna sam što na prvom turniru ove godine imam ovakav ispit, da vidim koliko mogu gurati. Očito mogu igrati dugo, igrati dobro i pobijediti, tako da sam stvarno sretna zbog toga.'

  • +2
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL