formula 1

Senzacija na prvom testiranju uoči nove sezone; Hamilton skoro da nije ni izašao na stazu, nesreća Ferrarija, McLaren najbrži...

12.03.2021 u 17:55

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo je u svom McLarenu postavio najbrže vrijeme jutarnjeg dijela programa prvog dana predsezonskih testiranja u Bahreinu s minimalnom prednošću u odnosu na Pierrea Gaslya (Alpha Taury) i Maxa Verstappena (Red Bull)

Jutro na stazi Sakhir u Bahreinu nije nudilo optimizam. Jak vjetar nosio je pustinjski pijesak na stazu i prvo testiranje bolida uoči nove sezone Formule 1 bilo je sve samo ne lak zadatak.

Najveći broj krugova je odradio Pierre Gasly u AlphaTauriju, a najmanji Valtteri Bottas u Mercedesu koji je imao problema od samog početka te su morali promijeniti mjenjač na bolidu. Iste je probleme imao i Lewis Hamilton koji u jutarnjem dijelu testiranja nije ni izašao na stazu...

Daniel Ricciardo je do prvog mjesta stigao s vremenom od 1:32,03 minuta. Drugo mesto u jutarnjem dijelu pripalo je Pierreu Gaslyju koji je za zaostao 0,028 sekundi, a treći je bio Max Verstappen s 0,042 sekunde zaostatka.

Istaknimo kako je jutarnji trening prekinut 10 minuta prije službenog kraja jer je sa staze izletio Ferrarijev prvi pilot Charles Leclerc.

Na kraju prvog dana predsezonskog testa u Bahreinu najbrži je bio Max Verstappen u Red Bullu koji je ujedno i odvozio najveći broj krugova danas na stazi Sakhir. Još i teži vremenski uvjeti dočekali su vozače nakon stanke za ručak jer je vjetar pojačao te su se bolidi doslovno probijali kroz pješčanu oluju!

Drugo vrijeme je odvozio Lando Norris u McLarenu, a treći je završio Esteban Ocon koji je kao i Verstappen bio jedini s više od 100 odvoženih krugova danas.

U popodnevnom su se dijelu, za razliju od jutra, na stazi pojavi i neki 'novi' piloti - prije svih Lewis Hamilton koji je po prvi put isprobao novi Mercedesov bolid, a prvi izlazak na stazu upisao je i Carlos Sainz za svoju novu momčad – Ferrari.