LYONOV KRAJ

Senzacija na Cipru - APOEL u četvrtfinalu

07.03.2012 u 23:20

Bionic
Reading

Nogometaši ciparskog APOEL-a napravili su najveću senzaciju dosadašnjeg dijela Lige prvaka. U 90 minuta su izvuki 1:0 protiv Lyona, osiguravši si produžetke a potom i jedanaesterce

Nogometaši ciparskog Apoela nastavljaju režirati čuda u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Zvuči nevjerojatno, ali ta momčad iz Nicosije se plasirala u četvrtfinale elitnog natjecanja.

Nakon jedanaesteraca (4-3) Apoel je izbacio Lyon. U prvoj utakmici na Gerlandu bilo je 1-0, u uzvratu na Cipru također 1:0, ali za Apoel, te je nakon izvođenja jedanaesteraca domaćin slavio uz junaka vratara Chiotisa, koji je obranio dva udarca s jedanaest metara. Apoel je jedina momčad u povijesti Lige prvaka koja je iz kvalifikacija došla do ove faze natjecanja.

Već u 9. minuti nogometaši Apoela su nadoknadili minus iz prve utakmice. Na asistenciju Charalambidisa, jednog od samo dva Cipranina u udarnom sastavu domaćina, Brazilac Gustavo Manduca je postigao pogodak, ispostvailo se jedini tijekom 120 minuta igre.

Inače, tim pogotkom je Apoel prekinuo crni niz od 278 minuta bez pogotka u Ligi prvaka. Isto tako, taj pogodak je dodatno naglasio slabu igru Lyona ove sezone u gostima. Naime, u samo četiri utakmice, u svim natjecanjima ove sezone, su igrači Lyona izdržali bez primljenog gola.

Nakon toga su i jedni i drugi imali prilike za postizanje pogodaka, no ostalo je 1:0 sve do 120. minute. Recimo da je pet minuta prije kraja drugog produžetka drugi žuti karton (prvog je dobio zbog skidanja dresa kod pogotka) zaradio jedini strijelac Gustavo Manduca.

Tijekom jedanaesteraca je prvih šest izvođača bilo precizno: Ailton, Nuno Morais i Alexandrou kod Apoela, te Källström, Lisandro Lopet i Gomis kod Lyona. No, onda je vratar Apoela Chiotis obranio udarac Lacazetteu (strijelcu za Lyon u prvoj utakmici), a potom i Bastosu za veliko slavlje najvćeg iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren gledao je cijelu utakmicu s klupe za Lyonove pričuve.

Liga prvaka, Završnica
APOEL Nikozija 5 3 Lyon
Strijelci
1:0 G. Manduca (9')
Sastavi
D. Chiotis
P. Gomes
M. de Oliveira
W. Boaventura
S. Poursaitidis
H. Sousa (94' N. Alexandrou)
N. Morais
G. Manduca
C. Charalambides (77' Marcinho)
A. Almeida
E. Solari (74' I. Trickovski)
H. Lloris
Cris
B. Koné
A. Cissokho
A. Reveillere
K. Kallstrom
M. Gonalons
F. Michel Bastos
J. Briand (100' A. Lacazette)
L. López
H. Campos Ederson (73' B. Gomis)
Žuti kartoni
G. Manduca 9'
E. Solari 52'
A. Almeida 88'
W. Boaventura 101'
F. Michel Bastos 51'
B. Koné 65'
M. Gonalons 112'
Crveni kartoni
G. Manduca 115'