KUDA SVE TO VODI

Šef Bayerna i Nike Kovača ne skriva veliku zabrinutost: Nećemo sudjelovati u svim tim ludim stvarima

29.07.2019 u 16:02

Bionic
Reading

Predsjednik Bayern Münchena Karl-Heinz Rummenigge još jednom se u svojem istupu okomio na bogate klubove iz susjednih europskih liga zbog njihove ogromne potrošnje na transfere, ali i plaće igrača

U Bayernu svaki euro dva puta okrenu prije nego što ga potroše. Najjači i najbogatiji njemački klub uvijek je bio vrlo oprezan s financijama te je sve do ove godine izbjegavao raditi transfere koji bi ga koštali više od 50-ak milijuna eura.

U njemačkom prvaku, kojem na klupi sjedi hrvatski stručnjak Niko Kovač, shvatili su da je to neizbježno pa su ovog prijelaznog roka u klub doveli braniča Lucasa Hernandeza za 80 milijuna eura iz madridskog Atletica, a pripremili su i 100 milijuna za ofenzivca Leroyja Sanea koji je tenutačno u Manchester Cityju.

No u Bayernu se ne slažu s takvom politikom i to ne taje...

'Tržište se u potpunosti promijenilo. Ono što kod mene izaziva zabrinutost nisu samo iznosi kod transfera, jer oni od 100 ili 120 milijuna eura nisu više spektakularni. Više sam zabrinutiji zbog plaća koje se isplaćuju, posebno u Španjolskoj, Italiji i Engleskoj. Moramo paziti da se ne destabiliziramo', rekao je Rummenigge.

  • +7
International Champions Cup, Milan - Bayern, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Šef Bayerna kritizirao je Atletico Madrid koji je platio 120 milijuna za Joaa Felixa te Barcelonu koja je isti iznos dala za Antoine Griezmanna.

'Plaće igrača u tim zemljama množe se sa dva, jer se mora platiti i porez. Bayern neće sudjelovati u svim tim ludim stvarima', rekao je Rummenigge.

  • +7
Nogomet, prijateljska utakmica, Real Madrid - FC Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia