24. utrka 'tibor šaramo'

Sedma pobjeda Tomislava Hohnjeca, a veteran iza sebe ostavio i hrvatskog predstavnika na OI-a

26.12.2019 u 14:08

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac na divljim vodama Tomislav Hohnjec pobjednik je 24. memorijala 'Tibor Šaramo' koji je u četvrtak održan na rijeci Savi u sklopu tradicionalnog 49. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Hohnjec je 12,5 kilometara dugu stazu od Podsusedskog do Savskog mosta, po izrazito visokom i brzom vodostaju Save i po temperaturi od pet stupnjeva, preveslao za 35:48 minuta ispred za sada jedinog sigurnog putnika na Olimpijske igre u Tokio kanuiste KK Zagreba Matije Marinića (36:03), dok je treće mjesto kod kanuista osvojio Hohnjecov klupski kolega iz KKK 'Končar' Tomislav Lepan (36.34).

Bila je to sedma pobjeda 40-godišnjeg Hohnjeca na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa. Honjecu je na dar dobio vrijedan mozaik 'Fuzija u staklu', rad akademske slikarice Vlatke Bauer, koji mu je uručila Astrid Šaramo, supruga Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 49. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 80-ak posada u kojima je veslalo 115 kajakaša i kanuista iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je 23-godišnjem Anesu Sudiću članu KKK 'Vrbas' iz Banja Luke čije je pobjedničko vrijeme 34:06 minuta. Drugi je Dušan Brkušanin iz KKK 'Varaždin' (34:11) a treći Dušan Mačkić iz KKK 'Vrbas' (34:33).

Bila je to prva pobjeda 23-godišnjeg kajakaša iz Bosanske Gradiške Sudića, koji vesla za klub iz Banja Luke, u njegovom četvrtom nastupu na Štefanjsko-novogodišnjem spustu. Sudiću je pripao tradicionalni prijelazni pehar našeg jedinog dnevnog sportskog lista Sportskih novosti kojeg mu je uručio izaslanik gradonačelnika Zagreba i pomoćnik pročelnika ureda za sport i mlade grada Zagreba Milan Čolić.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…