DOLAZI U TRAVNJU

Sebastien Ogier pobjedom u Meksiku preuzeo vrh, a onda potvrdio što želi u Hrvatskoj

19.03.2023 u 21:50

Bionic
Reading

Francuz Sebastien Ogier u Toyoti pobjednik je trećeg relija Svjetskog WRC prvenstva održanog u Meksiku, ostvarivši 57. pobjedu u karijeri pri čemu rekordnu sedmu u Meksiku.

Francuz je dan započeo s prednošću od 35 sekundi i zadržao većinu svoje prednosti u završna četiri brzinska ispita.

Na koncu je pobijedio sa 27.5 sekundi prednosti ispred Belgijanca Thierryja Neuvillea u Hyundaiju, dok je treći Britanac Elfyn Evans u Toyoti sa 27.9 sekundi zaostatka.

Neuville se do drugog mjesta probio u posljednjem 'brzincu' sa svega četiri desetinke sekunde boljim vremenom od Evasa. Aktualni svjetski prvak Finac Kalle Rovanpera u Toyoti je bio četvrti sa skoro dvij minute zaostatka.

Ogier je do sada dijelio vrh ljestvice pobjednika u Meksiku sa Sebastienom Loebom. Obojica su imala po šest pobjeda. Ogier se sada odvojio na vrhu.

'Volim ovaj rally. Automobil je bio odličan cijeli vikend i cijeli rally je prošao glatko za naš tim', rekao je Francuz koji nema namjeru sudjelovati na svim utrkama ove sezone. Međutim, na idućem reliju u Hrvatskoj će nastupiti.

'Budući da vozim sljedeći reli, važno je startati prvi na tamošnjoj cesti, a bilo je važno i osvojiti bodove za momčad', dodao je.

Nakon tri relija (Monte Carlo, Švedska, Meksiko), Ogier vodi sa 56 bodova, Neuville je drugi s tri boda manje, a treći je Rovanpera sa 52 boda.

Sljedeća utrka bit će Croatia Rally u Hrvatskoj od 20. do 23. travnja.