OLIĆEV SUIGRAČ

Schweini nogometaš godine u Njemačkoj

28.12.2010 u 12:41

Bionic
Reading

Veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger (26) izabran je za nogometaša godine u Njemačkoj po izboru sportskog lista Kicker. Schweinsteiger iza sebe ima uspješnu godinu jer je s Bayernom igrao finale Lige prvaka, a s 'elfom' je na SP-u u Južnoafričkoj Republici osvojio treće mjesto

Sportski list Kicker proglasio je veznog igrača minhenskog Bayerna, 26-godišnjeg Bastiana Schweinsteigera nogometašem godine u Njemačkoj. Izbor i nije bio toliko težak, jer je upravo Schweini bio ključan za uspjehe Bayerna, ali i njemačke reprezentacije u 2010. godini.

Naime, Bayern je predvođen Schweinsteigerom dogurao do finala Lige prvaka, dok je njemačku reprezentaciju vodio do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Schweinsteiger je u Bayern došao 1998. godine i dosad je odigrao 223 bundesligaške utakmice za bavarsku momčad, a u tom je vremenu osvojio pet naslova prvaka Njemačke i pet kupova. Nedavno je produžio ugovor s Bayernom do 2016. iako su se za njegove usluge interesirali mnogi klubovi.

Za njemačku je reprezentaciju upisao 84 nastupa i postigao 21 gol, a za 'elf' je debitirao 2004. godine na utakmici protiv Mađarske, i to neposredno nakon što je proslavio 20. rođendan.