ZAVOJ DOBIO NJEGOVO IME

'Schumijeva ozljeda je jako teška i oporavak nije vjerojatan!'

02.03.2014 u 11:27

Bionic
Reading

Michael Schumacher puna je dva mjeseca u incudiranoj komi u bolnici u Grenobleu. Iako obitelj i dalje čvrsto vjeruje u oporavak, stručnjaci smatraju da nije vjerojatan, a staza Sakhir dobila je zavoj 'Michael Schumacher'...

Podsjetimo, sedmerostruki F1 prvak stradao je uoči Nove godine u skijalištu Meribel, kada je doživio nesreću i glavom udario u stijenu. Ozljede su iznimno teške i već se puna dva mjeseca bori za svoj život. Prije nekoliko tjedana liječnici su započeli proces njegovog buđenja iz inducirane kome, no on još uvijek traje, a krajnji rezultat je upitan.

'Michael je još u fazi buđenja i to bi moglo dugo trajati,' rekla je u svojoj posljednjoj izjavi Sabine Kehm, glavnogovornica obitelji. Iako njegovi najbliži i dalje vjeruju u potpuni oporavak, stručnjaci se većinom slažu da takav scenario nije vjerojatan.

'Činjenica da se još uvijek nije probudio pokazuje da su njegove ozljede jako teške i da potpuni oporavak nije vjerojatan,' kaže doktor Tipu Aziz, profesor neurokirurgije s Oxforda.

I dok Schumi vodi veliku bitku, a navijači se nadaju 92. pobjedi u njegovom životu, vlasnici staze Sakhir u Bahreinu odlučili su prvi zavoj nazvati po Michaelu Schumacheru te mu tako odati prizanje koje zaslužuje najtrofejniji vozač u povijesti sporta.