BELGIJA MU OMILJENA

Schumacherov podvig bit će jako teško nadmašiti!

22.08.2016 u 15:02

Bionic
Reading

Staza Spa Francorchamps definitivno je jedna od omiljenih navijačima Michaela Schumachera, a rekorde koje je ovdje postavio veliki Nijemac bit će jako teško nadmašiti...

Sedmerostruki F1 prvak možda trenutno proživljava teške dane nakon nesreće na skijanju pri kojoj je teško ozlijedio glavu, no u sjećanju ljubitelja Formule 1 i dalje ostaje Schumi u punoj formi, koji pobjeđuje iz vikenda u vikend i postavlja rekord za rekordom.

Upravo utrka koja se vozi ove nedjelje, Velika nagrada Belgije sinonim je za Schumacherove podvige za volanom, a uz nju fanove velikog Nijemca vežu najljepše uspomene.

Michael je na Spa zaista doživio mnogo. Svoju prvu utrku za volanom Jordana odvezao je upravo ovdje 1991. godine, da bi samo godinu dana kasnije po belgijskoj kiši ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri.

Schumacher je tijekom karijere na Spa ostvario ukupno šest pobjeda što ga čini najuspješnijim vozačem na ovoj stazi. Posebno u sjećanju ostaje 1995. godina, kada je startao s 16. mjesta, no to ga nije zaustavilo na putu do pobjede. Nitko nikad nije uspio ponoviti nešto slično u Belgiji, a taj će podvig biti jako teško nadmašiti u budućnosti.


Zanimljivo, Schumacher je u Belgiji doživio i svoje najupečatljivije poraze. Naime, 1998. godine vodio je s gotovo krugom prednosti ispred svih da bi se zabio u stražnji kraj zaostalog Davida Coultharda i zatim je uslijedilo legendarno naguravanje u boksu. Dvije godine kasnije Mika Hakkinen je izveo po mnogima najbolje pretjecanje svih vremena, kada je uz pomoć zaostalog Zonte briljantno prošao Schumija na ravnom dijelu poslije Eau Rougea.

Bez sumnje, Spa nas po mnogočemu podsjeća na njemačkog velikana i nadajmo se da će mu se zdravstveno stanje popraviti, jer bilo bi ga sjajno bar još jednom vidjeti uz ovu legendarnu stazu...