finac je u nevolji

Od kandidata za titulu do bivšeg vozača: Je li ova glupost dotukla karijeru Bottasa u Formuli 1?

29.07.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Valtteri Bottas napravio je katastrofalnu vozačku pogrešku na Velikoj nagradi Njemačke koja je jako naljutila njegovog šefa Tota Wolffa i mogla bi ga koštati mjesta u najboljoj momčadi Formule 1...

Finski 29-godišnji vozač gadno je zabrljao ove nedjelje. U utrci u kojoj je Lewis Hamilton napravio za njega netipične pogreške imao je možda i posljednju priliku da se vrati u potpunosti u borbu za titulu, ali umjesto osvojenog mjesta na pobjedničkog postolju, žestoko se zabio u ogradu i to u zavoju u kojem drugi vozači nisu napravili sličnu pogrešku.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kamere su nakon Bottasovog gafa ulovile bijesnu reakciju ravnatelja Mercedesa Tota Wolffa i to bi mogao biti iznimno skupi gaf. Finac nema ugovor za sljedeću sezonu, a momčad samo čeka priliku ugurati u kokpit jednog od svojih darovitih juniora, Estebana Ocona ili Georgea Russella.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Bila je to moja pogreška. Momčad mi je doduše rekla da pritisnem. Ja sam žestoko pritisnuo kako bih se našao na postolju i pretjerao sam u tom zavoju i izgubio kontrolu nad stražnjim krajem. Možda sam trebao biti strpljiviji i ne žuriti se. Da nisam to pokušao možda ne bih bio na postolju, ali barem bih osvojio važne bodove,' izjavio je razočarani Valtteri Bottas nakon utrke.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

U svakom slučaju, u Budimpešti sljedeće nedjelje morat će odraditi impresivan posao za volanom Mercedesa, a možda mu čak i samo pobjeda igra kako bi ostao dio najbolje momčadi svijeta.

Ako dobije otkaz među 'srebrnim strijelama', veliko je pitanje hoće li uopće moći naći drugog poslodavca u Formuli 1...