DELIKATNA SITUACIJA

'Schumacher se nalazi u vegetativnom stanju!'

07.02.2014 u 13:25

Bionic
Reading

Svjetska javnost i dalje čeka dobre vijesti vezane za sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, koji od 29. prosinca leži u bolnici u induciranoj komi...

Nijemac je, podsjetimo, pretrpio tešku ozljedu glave, odnosno mozga, pri padu na skijaškim padinama Meribela. Od spomenutog se datuma nalazi u stanju inducirane kome, a nedavno su ga liječnici počeli pomalo buditi.

Međutim, značajnijeg pomaka zasada nema, a na tu se temu oglasio i šef bolnice u Hamburgu Heinzpeter Moecke.

'Njegovo stanje je vrlo delikatno, a trenutno se nalazi u vegetativnom stanju.'

Mišljenje stručnjaka potražili su i na BBC-u.

'Buđenje iz kome nije kao u filmovima. To je postepeni proces koji može trajati danima ili tjednima. Za obitelj, početni strah od toga da neće preživjeti zamijeni strah od toga u kojoj će se mjeri uspjeti oporaviti,' izjavio je Luke Giggs, glasnogovornik Headwayja, humanitarne udruge koja se brine za ljude s ozljedama mozga.

Prema rezultatu istraživanja, samo petina pacijenata s teškim ozljedama mozga se u potpunosti oporavi. Dr. Peter Kirkpatrick, jedan od vodećih neurokirurga u Velikoj Britaniji smatra da nije vjerojatno da će se Schumi u potpunosti oporaviti, ali je medicinski moguće. Upravo je to ono u što se mole brojni navijači velikog Nijemca koji u liječničkoj postelji provodi svoj 40. dan.