TUŽAN POPIS

Schumacher nije jedini! Slavni koji su nastradali na skijanju

09.01.2014 u 15:03

Bionic
Reading

Sedmerostruki prvak u Formuli 1 teško je stradao na skijanju, ali nije to prvi teška nesreća poznatih osoba na skijalištima

Sve skijaške nesreće poznatih osoba nakon što je u Savojskim Alpama stradao F1 prvak Michael Schumacher, koji se bori za život u bolnici u Grenobleu.

12. kolovoza 2013: nizozemski princ Friso D'Orange-Nassau preminuo u bolnici u Haagu, 18 mjeseci nakon što je pao u komu u udesu na skijanju u Austriji. Kao i iskusni skijaš mlađi brat nizozemskog kralja skijao je izvan staza u austrijskom Lechu, a zatrpala ga je lavina.

19. ožujka 2009: Britanska glumica Natasha Richardson umrla u New Yorku, dva dana nakon nesreće na skijanju u kanadskom Mont Tremblantu. Umrla je u dobi od samo 45 godina, a bila je kći glumice Vanesse Redgrave, te supruga Irca Liama Neesona.

9. siječnja 2006: Čuveni francuski kuhar Marc Veyrat teško je nastradao na skijalištu u Megeveu. Doživio je prijelome obe noge i ključne kosti, a u invalidskim kolicima je proveo 14 mjeseci.

12. veljače 2001: Princeza Carolina od Monaca slomila je ligamente koljena u austrijskom Zuersu, te je helikopterom prebačena u bolnicu.

5. siječnja 1998: Čuveni američki pjevač Sonny Bono poginuo je na skijalištu u Heavenly Valley u Kaliforniji. Velikom brzinom se zabio u drvo i ostao na mjestu mrtav.

31. prosinca 1997: Michael Kennedy, šesto od deset djece Roberta Kennedya poginuo na skijanju u Aspenu u Coloradu. Još jedna nesretna žrtva klana Kennedy spuštao se niz pistu s video-kamerom i udario u drvo.

30. siječnja 1989: Princ Alfonso de Bourbon Dampierre smrtno stradao na skijanju u Beaver Creeku. Princ je bio odličan skijaš, bivši predsjednik Španjolskog skijaškog saveza i jedan od čelnika FIS-a. Iskušavao je spustašku stazu i naletio na žicu kojom je na ciljnoj ravnini bio vezan jedan od sponzorskih plakata.

Schumacher se bori za život