ŠTO SE DOGODILO?

'Schumacher je strašan skijaš, bio je nepobjediv u slalomu!'

31.12.2013 u 18:31

Bionic
Reading

Michael Schumacher redovito je pobjeđivao na slalom natjecanjima koje je zimi organizirao Ferrari, otkrio je Kevin Garside, novinar Independenta

Iako je svoju najtežu ozljedu u životu zadobio spuštajući se niz planinu, sedmerostruki F1 prvak bio je zapravo odličan skijaš, potvrđeno je iz još jednog izvora. Bio je toliko dobar da ga je bilo gotovo nemoguće pobijediti na slalom natjecanjima koje je organizirao Ferrari u dolomitskim Alpama.

'Strašno je skijao. Ferrari bi mu dao pregršt prilika za vježbu, a na kraju tjedna organizirana je slalomska utrka na stazi Groste. Pogađate tko je pobijedio. Među natjecateljima je bilo nekoliko majstora, neki od njih su se spuštali niz brdo poput Franza Klammera i bili povezivani s njemačkom skijaškom reprezentacijom u mlađim kategorijama, ali nitko nije mogao pobijediti Schumija,' napisao je u svojoj kolumni Kevin Garside pa se osvrnuo na nesreću ove nedjelje:

'Schumacher je znao rizik. On posjeduje imanje u blizini, poznaje teren u Meribelu kao svoj džep. No, ovisnici o adrenalinu poput njega ne znaju maknuti nogu s gasa. Treba im nova injekcija adrenalina. Ovo se moglo dogoditi na motoru ili nekoj od drugih aktivnosti kojima se bavio.'

S njim se ne slaže glasnogovornica velikog Nijemca, ali i mnogi drugi.

'Riječ je o nesretnom slučaju, a ne o brzini. Razgovarala sam s učiteljima skijanja i kažu ovo se može dogoditi i pri brzini od 10km/h,' kaže Sabine Kehm, a oglasio se i Bernie Ecclestone:

'Sve te utrke i na kraju ovakva nesreća. On nije kockar poput drugih vozača. Nadam se da će se izvući.'