NA INTENZIVNOJ NJEZI

'Schumacher je kritično, situacija je jako ozbiljna!'

30.12.2013 u 10:27

  • +16

Michael Schumacher

Izvor: Reuters / Autor: Radu Sigheti/Files

Bionic
Reading

Na press konferenciji u bolnici u Grenobleu potvrđene su crne slutnje: Michael Schumacher u jako je teškoj situaciji, nalazi se na intenzivnoj njezi i trenutno se bori za život

'Stanje je kritično i u ovom trenutku ne možemo reći kakva će biti budućnost Michaela Schumachera. Pokušavamo smanjiti moždani edem, kao i pritisak između mozga i lubanje. On se bori za svoj život, situacija je kritična. Nalazi se na intenzivnoj njezi, u induciranoj komi. Ne planiramo novi operacijski zahvat. Da nije imao kacigu, ne bi preživio dosad. No, udarac je bio snažan pa kaciga nije bila dovoljna,' rečeno je na pressici u 11, a liječnički tim odbio je davati bilo kakve prognoze:

Vijesti BBC-a


'Doktori rade iz sata u sat i ne mogu vam reći ništa konkretnije. Iz poštovanja prema obitelji ne možemo ići u detalje. Ovo je vrlo ozbiljna situacija.'

Ovom prilikom demantirana je informacija dijela francuskih i njemačkih medija, da je tijekom noći 44-godišnji Nijemac drugi put operiran te je potvrđeno da je oporavak Schumachera još uvijek moguć, međutim jasno je naglašeno: situacija je vrlo ozbiljna, a šampion se trenutno bori za život.

Nešto kasnije, nakon pressice, dok čekaju dobre vijesti iz bolnice u Grenobleu, obitelj Michaela Schumachera oglasila se svojim priopćenjem javnosti:

'Želimo zahvaliti liječničkom timu. Znamo i svjesni smo kako rade sve što je u njihovoj moći da bi pomogli Michaelu. Ovim putem želimo zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji su poslali poruke podrške i želje za Michaelovim brzim ozdravljenjem', piše u poruci.

Michael Schumacher

Rođen: 3.1.1969.
Titula F1 prvaka: 7
Pobjeda: 91
Pole pozicija: 68
Postolja: 155
Najbržih krugova: 77
Momčadi: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes

Podsjetimo, sedmerostruki F1 prvak doživio je nesreću na skijanju u skijalištu Meribel u francuskim Alpama, pao i pritom se teško ozlijedio. Prema prvim izvještajima, udario je glavom u stijenu, no imao je kacigu na sebi. Hitna pomoć brzo je stigla, prebačen je u bolnicu u Grenobleu i spominjala se ozljeda glave, ali i to da se Schumacher nalazi izvan životne opasnosti te da je bio pri svijesti.

Međutim, već prva izjava njegove glasnogovornice dala je naznačiti da je situacija ozbiljna, s obzirom da nije htjela reći ništa konkretno o njegovom zdravstvenom stanju.

'Michael je pao na glavu tijekom skijanja u francuskim Alpama. Odvezen je u bolnicu gdje prima liječničku pomoć. Imao je kacigu na glavi i nije bio sam. Molim vas za razumijevanje, jer ne možemo davati stalne informacije o njegovom zdravstvenom stanju,' izjavila je u nedjelju u rano popodne Sabine Kehm.

Vijesti ESPN-a


Do navečer informacije nisu izlazile u javnost, a zatim su lokalni mediji iz svojih izvora u bolnici u Grenobleu saznali da je slavni šampion u kritičnom stanju. Ubrzo je stigla i službena potvrda od strane njegovog glasnogovorništva, kao i vodstva bolnice:

'Gospodin Schumacher primljen je u bolnicu u 12:40, nakon nesreće u skijalištu Meribel. Došao je s teškim ozljedama glave, u stanju kome, što je zahtijevalo hitni neurokirurški zahvat. Njegovo stanje ostaje kritično,' izjavio je u nedjelju kasno navečer Jean-Marc Grenier, direktor bolnice.

Schumi je i u prošlosti imao nekoliko teških nesreća. Najteža je bila ona 1999. godine u Silverstoneu, kada je slomio nogu uz obilno krvarenje te je morao propustiti veći dio te sezone. Doktor na stazi Sid Watkins mu je tom prilikom spasio život. U bolnici je ponovo završio 2009. godine kada je doživio težak pad s motora i pritom ozlijedio vratne kralješke. Samo nekoliko dana prije 45. rođendana, Schumi ponovo vodi bitku za svoj život...