SVE SE ZNALO I PRIJE

Schalkeu prvo mjesto ispred lošeg Arsenala

04.12.2012 u 23:40

Bionic
Reading

Ogledi 6. kola Lige prvaka u B skupini nisu bili od velikog značaja niti za jednu momčad, jer se od ranije znalo da će Schalke i Arsenal u nokaut-fazu, a Olympiacos u Europa ligu…

Jedino je pitanje bilo tko će osvojiti prvo mjesto u skupini, Schalke ili Arsenal. Klub iz Gelsenkirchena je u ovu rundu ušao s bodom više, na kraju je tu prednost i povećao nakon što je kod Montpelliera odigrao 1:1. Benedikt Höwedes doveo je pogotkom glavom goste u vodstvo u 56. minuti, a samo tri minute kasnije je konačnih 1-1 postavio Emanuel Herrera, koji se dobro snašao nakon ubacivanja Mouniera. Njegov prvi pokušaj glavom je bio blokiran, ali je Herrera ipak uspio poentirati.

Domaćin je bio opasniji, omjer udaraca u gol 18-5, odnosno u okvir gola 9-1 dovoljno govori.

Olympiacos je u Pireju svladao Arsenal s 2:1. U pitanju su suparnici koji se sudaraju već treći puta u četiri sezone. U prethodnih pet utakmica je uvijek pobjeđivao domaćin, te je taj trend nastavljen i ovom prilikom, iako su poveli gosti, čiji je menadžer Arsena Wenger na teren poslao kombiniranu postavu.

'Topnike' je u vodstvo doveo Tomaš Rosicky u 38. minuti. Giannis Maniatis je u 64. minuti poravnao na 1:1, dok je domaćine do zaslužene pobjede doveo Kostas Mitroglou pogotkom dalekometnim plasiranim udarcem u 73. minuti.

Arsenal je u ovoj utakmici još jednom potvrdio da je u vrlo lošoj formi budući u Premierligi zauzima tek 10. mjesto nakon 15 kola.


Liga prvaka, 6. kolo skupine B:
Olympiacos - Arsenal 2:1 (Maniatis 64, Mitroglou 73 / Rosicky 38)
Montpellier - Schalke 1:1 (Herrera 59 / Höwedes 56)
Redoslijed: 1. Schalke 12, 2. Arsenal 10, 3. Olympiacos 9, 4. Montpellier 2