JE LI TO MOGUĆE?

Savez prerano otpisao rukometaše, šanse za polufinale postoje. Evo što se mora dogoditi

20.01.2024 u 23:31

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez je nakon poraza Hrvatske od Mađarske 29-26 na Europskom prvenstvu rukometaša u Njemačkoj objavom na svojoj službenoj mrežnoj stranici i dopisom kojeg je poslao medijima dao do znanja da su naši rukometaši ostali bez zgleda za polufinale

Isto su izjavljivali nakon susreta Izbornik Goran Perkovac i igrači, no prema svim kalkulacijama riječ je o previdu saveza, jer šanse ipak postoje. Istina male i s previše varijabli, ali one su ipak ostvarive.

Nakon što su Njemačka i Austrija odigrali bez pobjednika 22-22, stvari stoje ovako. Francuska je na vrhu skupine sa šest bodova, Mađarska i Austrija ih imaju po četiri, Hrvatska jedan, dok je Island bez bodova.

Prvi preduvjet da se bilo koje kalkulacije uzmu u obzir su pobjede Hrvatske nad Islandom i Njemačkom. Tako bi Hrvatska natjecanje u skupini završila s pet bodova.

I dalje navijamo za lidera skupine Francusku koja igra s Austrijom i Mađarskom. Za nas je važno da Francuzi slave u oba susreta.

Mađari do kraja igraju i s Njemačkom te i taj susret moraju izgubiti. Tako bi ostali na četiri boda. Uzmu li jedan bod imali bi ih pet kao i mi, ali i pobjedu u međusobnom susretu što im daje prednost.

Dakle Njemalkoj uz poraz od nas priželjkujemo pobjedu nad Mađarima i eto i njih na pet bodova, no u takvom raspletu su iza nas jer računamo da ćemo ih pobijediti i biti bolji u međusobnom skoru.

  • +17
EP rukomet: Hrvatska - Mađarska, 20.1.2024. Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

I evo nas kod Austrijanaca. On su najveći problem.

Austrijanci imaju četiri boda te bi idealno bilo da izgube oba susreta do kraja, a protivnici su im Francuska i Island. Ako uzmu jedan bod i dalje smo u dobitničkoj poziciji, uz pretpostavku da svi ostali rezultati budu onakvi kako smo ih prethodno poželjeli. Tada se zatvara krug od tri reprezentacije s pet bodova a to su - Hrvatska, Austrija i Njemačka.

Tada se gledaju međusobni susreti u ovom trokutu, a tu Hrvatska najbolje stoji. Imali bismo tri boda (dva s Njemačkom, jedan s Austrijom), Austrija dva (bod s nama, bod s Nijemcima), a Njemačka samo jedan bod, onaj osvojen s Austrijom. U prijevodu Hrvatska bi bila druga u skupini i otišla bi u polufinale, Austrija bi bila treća, a Njemačka četvrta.

Zvuči kao znanstvena fantastika, ali je moguće. Hrvatski rukometni savez se očito malo požurio.

Standings provided by Sofascore