ZAGREBAČKI OKRŠAJ

Šarićev debi, Cibona isprašila Cedevitu

12.12.2012 u 14:17

Bionic
Reading

Košarkašima Cibone pripao je zagrebački derbi protiv Cedevite u sklopu 12. kola regionalne ABA lige. U reprizi prošlogodišnjeg finala hrvatskog prvenstva Cibona je slavila 73:64 u Dvorani Dražena Petrovića...

Oko 4000 navijača došlo je pogledati gradski derbi i debi najtalentiranijeg hrvatskog košarkaša Darija Šarića u dresu Cibone.

'Cibosi' su na poluvremenu vodili 14 koševa razlike (43:29), u trećoj je dionici Cedevita uspjela smanjiti na samo minus pet (56:51), ali je aktualni prvak zadnju dionicu igre otvorio serijom 10-0. Nije Cibona primila koš u nepunih pet minuta posljednje četvrtine i tako je otvorila vrata ka pobjedi.

Najefikasniji 'cibosi' bili su Darryle Strawberry i Andrija Žižić, obojica sa 16 koševa, dok je kapetan Marin Rozić zabio 13 koševa uz 5 skokova i čak 6 ukradenih lopti. Šarić je odigrao 20 minuta i za to je vrijeme ubacio 8 koševa (dvice 3-4, trice 0-5, sl. bacanja 2-2) uz 4 skoka, 5 asistencija, jednu ukradenu i jednu izgubljenu loptu.

Ciboni je ovo bila peta ovosezonska pobjeda u ABA ligi kojom je prekinula negativan niz dug čak devet utakmica. Naime, toliko je puta do susreta sa Cedevitom hrvatski prvak izgubio kombinirano u Eurokupu i ABA ligi.

Kod Cedevite je najefikasniji sa 15 koševa (uz 7 skokova) bio Bracey Wright, dok su po 13 zabili Lukša Andrić i Mickaël Gelabale.

'Nisam dugo igrao službenu utakmicu i najsretniji sam što smo pobijedili. Cedevita je ipak euroligaš i nije mala stvar kad ih dobiješ. Nadam se da ćemo ovako nastaviti', rekao je Šarić te je na pitanje je li očekivao toliku minutažiu dodao:

'Nisam o tome razmišljao, najvažnije mi je bilo pobijediti i moram reći kako sam se osjećao da sam s ovom ekipom jako dugo iako sam odradio tek tri- četiri treninga.

Publika mu je nekoliko puta skandirala ime te je na pitanje je li on nova zvijezda Cibone rekao

'Tako to izgleda.'

ACO PETROVIĆ
Od samog početka vidjelo se da su Cibonini igrači gladniji uspjeha. Na kraju zaslužena pobjeda Cibone


A evo što su rekli ostali akteri utakmice.

Marin Rozić: Prije svega rekao bih da sam izuzetno sretan. Pao mi je kamen sa srca. Čestitao bi ekipi i treneru. Ovo je put kojim trebamo ići. Obrana je glavni forte ove ekipe i u tom smjeru trebamo ići. Pohvalio bih trenera Lutza koji je jako dobro pripremio ekipu za ovu tekmu.

Bracey Wright: Teška utakmica za nas. Izašli su agresivno na nas. Postigli su jako puno lakih koševa. Imali smo jako puno izgubljenih lopti. Ne sjećam se kad sam imao 9 izgubljenih lopti. Pokušali smo dodavati pod koša, ali smo imali problema sa tim. Igrali su na viskoj razini prvo poluvrijeme, drugo poluvrijeme smo se i mi podigli ali nije bilo dovoljno.

Aco Petrović: Mislim da se u prva dva napada odmah pokazalo u kojem smjeru će ići tekma. Ta 2 napada pokazuju što se dešavalo prvo poluvrijeme. Oni su imali energiju, mi nismo. Dozvolili smo da Cibona uđe u svoj ritam i mi nismo ništa uspjeli učiniti da to spriječimo. Od samog početka vidjelo se da su Cibonini igrači gladniji uspjeha. Na kraju zaslužena pobjeda Cibone.