GRČKA ISKUSTVA

Šarić: Na svom stadionu Dinamo je favorit

15.12.2010 u 09:25

Bionic
Reading

Pred Dinamom je danas ispit godine. Pobijede li PAOK, ostaju u Europi, a ako ne onda će se opet tugovati i tražiti razlozi neuspjeha. No, Daniel Šarić, bivši igrač tadašnje Croatije, igrao je sličnu utakmicu, u sličnim uvjetima, protiv Grka

Dinamo, pardon, tadašnja Croatia, bio je sudionik Lige prvaka i za prolaz dalje trebala mu je pobjeda protiv grčkog Olympiacosa. No, bilo je tek 1:1, a poveznica s tom utakmicom je i težak teren, kakav bismo mogli vidjeti večeras.

'Bilo je strašno hladno, teren klizav, uvjeti nemogući. Igrali smo u tenisicama, ali ne znam jesam li ikad igrao u gorim uvjetima. Takav teren uvijek više odgovara protivniku koji ne treba napadati jer, ako lopta nije sto posto precizna, ne možeš je ni kontrolirati. No, vjerujem da večeras neće biti tako, to jest da će se moći igrati i da će Dinamo moći kombinirati', rekao je za tportal Daniel Šarić, koji je dio karijere proveo u Grčkoj, nastupajući za Panathinaikos.

'Prema tom iskustvu mogu reći da je grčka liga nešto jača od naše i da je to možda prednost PAOK-a jer imaju više jakih utakmica u nogama. Međutim, prema viđenom u prvoj utakmici, Dinamo je i u Solunu pokazao da se može nositi s njima i da ima što tražiti. Ustvari, ne da je pokazao da se može nositi s njima, već da je i bolja ekipa.'

Osim toga, Dinamo igra pred svojim navijačima.

'Siguran sam da će stadion biti pun jer ovakve se utakmice ne igraju baš često. U tom slučaju, Dinamo je na svom stadionu favorit. Bit će teško, ali ne treba srljati jer nakon remija Grka s Club Bruggeom Dinamu je dovoljno i 1:0, pa makar i u zadnjim sekundama', zaključio je Šarić i poželio sreću 'modrima'.