gubitak za vaterpolo

Sandro Sukno zbog problema sa zdravljem odlučio prekinuti svoju veliku karijeru

  • Autor: Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.05.2019 23:26
  • Objavljeno 19.05.2019 u 23:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena, Sandro Sukno oglasio se putem Hrvatskog vaterpolskog saveza priopćenjem i objavio završetak svoje karijere, tijekom koje je osvojio sve što se moglo osvojiti...

Hrvatskom kapetanu su u jesen 2017. na rutinskom liječničkom pregledu utvrđeni ozbiljni srčani problemi zbog koji se podvrgao operativnom zahvatu. Vjerovalo se da bi se ovog proljeća mogao vratiti vaterpolu, ali to se ipak nije dogodilo.

  • +4
  • +1

Sandro Sukno – jedan od najboljih vaterpolista svijeta

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Sukno koji je s našom reprezentacijom osvojio sve što se može osvojiti, kao i u klupskoj karijeri, obratio se putem Hrvatskog vaterpolskog saveza priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

'Poštovani prijatelji sporta,

kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.

S poštovanjem,

Sandro Sukno.'