EFIKASNI SPLIĆANI

Vaterpolisti Jadrana za oproštaj od Lige prvaka srušili moćne Mađare

14.05.2019 u 22:50

Bionic
Reading

Vaterpolisti splitskog Jadrana pobjedom su se oprostili od Lige prvaka nakon što su u utorak u zadnjem, 14. kolu, skupine B u Splitu svladali mađarski Szolnoki sa 15-10 (3-2, 5-3, 4-3, 3-2).

U utakmici bez natjecateljskog značaja za obje momčadi najbolji kod Jadrana bili su Ivan Domagoj Zović i Nathan Power sa po tri gola, dok je Szolnoki predvodio srpski vaterpolist Andrija Prlainović sa šest pogodaka.

Dubrovački Jug, koji je već ranije osigurao nastup na završnom turniru u Hannoveru, vodeći je u skupini B sa 29 bodova, a slijede Verona i branitelj naslova Olympiacos sa po 27 bodova.

Te tri momčadi osigurale su nastup na završnom turniru, kao i predzadnji WASPO Hannover, koji je domaćin Final Eighta. Četvrti je Szolnoki sa 22 boda, Jadran je peti sa 18 bodova, šesta je zagrebačka Mladost sa 11 bodova, a na začelju su WASPO Hannover sa 9 i Spandau sa 7 bodova. U srijedu se sastaju Hannover - Mladost, te Jug CO - Spandau.

Iz skupine A plasman na završni turnir, koji će se održati od 6. do 8. lipnja u Hannoveru, osigurali su Pro Recco, Barceloneta, Brescia i Telekom Bundimpešta.