vaterpolisti briljirali

Izbornik Tucak oduševljen startom SP-a: Ovo je bilo na granici fenomenalnog

15.07.2019 u 09:50

Bionic
Reading

Pobjeda 14:4 hrvatskih vaterpolista protiv Australije oduševila je izbornika Ivicu Tucka koji naglašava da je deklasiran vrlo neugodan protivnik...

Hrvatska je na najbolji način otvorila Svjetsko prvenstvo na kojem brani titulu, uvjerljivom 14:4 pobjedom protiv Australije koju vodi naš bivši vaterpolski reprezentativac Elvis Fatović.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bio je to dvoboj u kojem su naši došli do velike prednosti već u prvoj četvrtini koja je kasnije samo rasla na ogromnih deset razlike, što je učinilo sretnim hrvatskog izbornika.

'Mislim da smo odigrali jednu briljantnu utakmicu, potpuno psihološki pripremljeni za početak turnira i za ovako teškog protivnika, što nakon ovakvog rezultata čovjek ne bi rekao. Čestitke mojim momcima, odlična izvedba u svim segmentima vaterpolske igre,' izjavio je Ivica Tucak nakon susreta, ali i dodao: 

'No sada moramo zaboraviti utakmicu čim prije, to ću čim sjednemo u autobus reći i igračima. Na ovu utakmicu ostaje jedna lijepa uspomena, no to je završena priča. Idemo dalje. Nemamo puno vremena, čeka nas još jedan protivnik, vrlo sličan, Amerika. Pobjedom protiv njih osiguravamo četvrtfinale. No još je puno posla pred nama. Nismo niti počeli. Ipak, zaista moram biti zadovoljan s igrom koju smo danas pokazali, mislim da je ovo na granici fenomenalnog.'

'Bili smo super u svim segmentima, posebno u obrani koja je vrhunski funkcionirala, primili smo samo četiri gola, odlično zatvorili njihovu igru s dva centra, a Marko je bio odličan na golu. U napadu smo također bili super raspoloženi, puni raznovrsnih rješenja. Uvijek smo fizički dobro spremni i pripremljeni, prilagodili smo se na ovu veliku vremensku razliku. Pred nama je utakmica s Amerikancima, treba ju probati što bolje odigrati kako bi pobijedili i ostvarili svoj cilj, a to je prvo mjesto u skupini. Nakon toga možemo mirno čekali četvrtfinale,' rekao je pak najbolji strijelac utakmice Ante Vukičević koji je zabio čak šest pogodaka.

Hrvatska u sljedećem kolu igra u srijedu protiv SAD-a, a dva dana kasnije protiv Kazahstana.