OČI PUNE SUZA

Sandra: Vratit ću se jača, htjela bih u London

27.06.2011 u 14:00

Bionic
Reading

Umjesto da najavljuje nove mitinge i pobjede, hrvatska atletičarka Sandra Perković sada je pred sudom javnosti jer je koristila metilheksanamin, koji tretiraju kao doping

Pred velikim brojem novinara, Sadra Perković morala se suočiti s bolnom činjenicom to jest, spoznajom da je koristila nedozvoljena sredstva, zbog čega je njezina karijera došla pod veliku sumnju. Doduše, uvjeravali su i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj i direktor reprezentacije Siniša Ergotić da je riječ tek o dodatku prehrani, koji spada u kategoriju psihostimulansa, a ne steroida.

''Ovo je najgora stvar koja mi se mogla dogoditi. Nikad nisam očekivala da će se moje ime spominjati uz doping. Ja sam apsolutno protiv dopinga i ovo neće promijeniti moj stav', rekla je u jednom dahu Sandra i onda, pod naletom emocija, zaplakala.

'Moja je sezona završila, ali vratit ću se jača nego ikada i nadam se da ću moći nastupiti na Olimpijskim igrama. Ako mi se ovo već moralo dogoditi, bolje je da mi dogodilo na početku karijere, tako da se mogu vratiti"', nastavila je nakon nekoliko minuta šutnje, u kojoj se mogao osjetiti sav njezin jad.


Uz dodatak da će i dalje trenirati predano, s puno volje i želje. A što je i još važnije, pod budnom paskom svih koji trebaju brinuti o njezinoj prehrani i sredstvima što ih koristi, kako joj se ovakve stvari više nikad ne bi ponovile.

Direktor reprezentacije Ergotić najavio je kako bi u roku sedam do deset dana na adresu HAS-a trebala stići i pismena potvrda međunarodnog atletskog saveza o visini suspenzije. Naime, prema protokolu, HAS određuje kaznu, ali nju mora potvrditi i IAAF, a tročlana komisija saveza taj je dio posla odradila već u subotu te predložila, prema nepotvrđenim informacijama, suspenziju od šest mjeseci.

Ako se i IAAF složi s tom kaznom, Sandra bi već krajem godine mogla biti posve 'čista'. Naravno, o odgovornosti nitko nije želio govoriti, već je upućena jasna poruka svim sportašima - ne stavljate u usta ništa što nije prošlo kontrolu liječnika Hrvatskog olimpijskog odbora.