LEĐA I GIA PREJAKE

Sandra Perković u suzama predala krunu Zagreba

03.09.2013 u 21:02

Bionic
Reading

Najveća zvijezda 63. izdanja Hanžekovićevog memorijala Sandra Perković ostala je bez pobjede u svom Zagrebu. Nije domaća uzdanica jako podbacila, dapače s bolnim leđima prebacila je 65 metara, ali na ovim daljinama je 'dohvatljiva' i to je iskoristila sjajna Amerikanka Gia Lewis Smalwood

Sandra je unatoč bolnim leđima izašla pred stadion koji je bio krcat prvenstveno zahvaljujući njoj, ali nije išlo. U prvoj seriji prebacila je 65.63 i isstaknula kandidaturu za produljenje pobjedničke serije koja traje dulje od godinu dana. Ipak, Gia Lewis Smaalwood uzvratila je udarac rekordom mitinga i svojim najboljim hicem karijere koji je sletio na 66.29 i tako Giji osigurao veliku pobjedu u Zagrebu.

Sandra više nije pronašla pravu formu i iduća bacanja kao da nisu bila njena. Bol u leđima očito je bila prejaka... Disk je letio dva, tri metra kraće od najboljeg hica i natjecanje na kojom je nakon zlata u Moskvi priželjkivala 70 metara pretvorio se u noćnu moru.

Sandra je nakon natjecanja pokupila stvari na stazi i pozdravila publiku, ali suze nije mogla sakriti. Krenule su dok je napuštala stadion. Nije imala snage ni prokomentirati nastup, očito joj je trebalo vrijeme za odmor. Da je miting bio bilo gdje izvan Hrvatske Sandra bi odavno odustala, ali u Zagrebu je morala izaći i izgubila je s velikim stilom. Treća je bila Nadine Müller. Nažalost, Sandra Perković nakon mitinga nije se pojavila pred novinarima i iznijela svoja razmišljanja, no ne može joj se zamjeriti.

Hrvatska visašica Ana Šimić je, pak, miting okončala kao trećeplasirana s preskočenih 195 centimetara. Istu su visinu ostvarile i Ruskinja Irina Gordejeva, te Šveđanka Emma Green Tregaro, ali su do te visine imale manji broj pokušaja.

Na 100 metara je slavio Amerikanac Mike Rodgers s vremenom ispod deset sekundi (9.97), dok je njegov poznatiji sunardonjak Justin Gatlin završio treći (10.01).

Posve je neizvjesna i uzbudljiva bila memorijalna utrka na 110 metara s preponama. Slavio je Amerikanac David Oliver s vremenom 13.25. Drugi je bio sunarodnjak mu Ryan Wilson (13.26), a treći Kubanac Dayron Robles (13.30).