KVALIFIKACIJE DISKA

Sandra Perković nakon prolaska u finale otvorila dušu: Užasno je, žalili smo se, ali naravno da nam nisu udovoljili

Bionic
Reading

Sandra Perković postavila je najbolji rezultat A skupine kvalifikacija diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, a plasirala se u finale, koje je na rasporedu u ponedjeljak, ukupno kao treća

Sandra je već u hicu otvaranja dosegla 63.75 metara, što je bilo samo 25 centimetara kraće od kvalifikacijske norme. Hrvatska prvakinja je bila iznimno dobro raspoložena na Olimpijskom stadionu, čak je i zaplesala nakon uspješnog hica. U drugoj seriji i trećoj je imala neispravne hice.

'Sretna sam što sam već u prvom hicu bacila skoro do norme. Pomislila sam da je to sigurno 64 metra i zato sam zaplesala, ali i ovako je dovoljno. Krug je klizav i nije baš od onih koji mi odgovara, takve najviše mrzim jer ja nisam divljak nego tehničar. Ma, toliko sam spremna da bih mogla bacati i po ledu. Ostala dva hica su bila pod ručnom', kazala je nikad bolje raspoložena Sandra, koja se ipak požalila na organizaciju.

'Užasno je, pa 130 ljudi trenira na samo jednom krugu u samo sat i pol. Ja sam tako bacila samo sedam hitaca na treningu, a u normalnim uvjetima oko sto hitaca. A mene prvih nekoliko dana zbog karantene nisu ni pustili na stadion. Žalili smo se, naravno da nam nisu udovoljili. A Amerikanci svaki dan idu na trening, njih četiri idu na poseban krug i imaju svo vrijeme svijeta. No, nema veze čekam ponedjeljak navečer', kazala je Sandra, koju u ponedjeljak čeka treće olimpijsko finale finale.

Nijemica Kristin Pudenz je u skupini A bacila samo dva centimetra manje od Sandre, Nizozemka van Klinken je imala četvrti rezultat (61,15), a veliko iznenađenje je užasan nastup Kubanke Deine Caballero, koja je tej deveta s 57.96 metara i vjerojatno će ostati bez finala.

'Nizozemka van Klinken je bacala 70 metara bez problema, a tu jedva 61. Žao mi je za Caballero, nju o te dvije Kubanke više volim, bez obzira što mi je uzela titulu 2015. To su te kvalifikacije, ne želim nikome podbačaj. Lako je bacati na mitingu u Pušćoj gori, baci na ovom ogromnom i praznom stadionu na Olimpijskim igrama.'

Marija Tolj nije se uspjela pridružiti Sandri Perković u finalu diska. Druga hrvatska predstavnica bila je deseta u skupini B, ali i prva ispod crte u kvalifikacijama (13). Naime, bacila je 61,48 m, četiri centimetra manje od rezultata koji je kao 12. vodio u borbu za medalje. Šteta, tako je malo nedostajalo!

Sandra Perković u Tokiju traži treći uzastopni olimpijski naslov nakon Londona i Rija.