ATLETSKA IMPERATORICA

Sandra Perković: Mislim da sam reinkarnacija carice

20.08.2012 u 13:06

Bionic
Reading

U Zagrebu je priređeno prvo predstavljanje 62. izdanja memorijalnog atletskog mitinga Boris Hanžeković, a zvijezda događanja bit će Sandra Perković

Dok se obnavlja stadion kod Save, organizacijski odbor mitinga slaže postavu atletičara koji će 4. rujna izaći pred hrvatsku publiku. Za sada je poznato tek da će nastupiti zlatna Sandra te da će se u program vratiti muški skok s motkom kako bi se promovirao i najmlađi hrvatski olimpijac iz Londona i svjetski juniorski viceprvak Ivan Horvat.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ujedno je i predsjednik organizacijskog odbora Hanžeka.

'Na žalost, Blanka neće moći skakati. Staza će biti temeljito renovirana, a budžet će biti 10 posto manji bez pada kvalitete', smatra gradonačelnik iako je jasno da neće doći lanjski 'headliner' Usain Bolt i dodao:

'Može se dogoditi da Sandra ne bude jedina olimpijska pobjednica u Zagrebu.'

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić osnažila je ideju odbora o novom spektaklu kod Save.

'Ako smo lani mislili da imamo najjači miting do sada, prevarili smo se, jer što je vrednije nego kada u svom gradu izađe olimpijska pobjednica? Na žalost, neće biti ženskog skoka u vis, ali idućih dana ćemo vas izvještavati o ostalim zvijezdama na mitingu i bit će to nova promocija sportske kulture i atletike u našem gradu', rekla je Brkljačić.

Sandra Perković
je i dalje u gužvi, ali navikla se na novu ulogu.

'Od Londona je stalno 'dođi vamo, trči tamo'... Fokusirana sam na pripreme za Hanžek i želja mi je u Zagrebu prvi put u karijeri prebaciti 70 metara. Zaprijetit ću, ali neće biti kraj svijeta ni ako ne uspijem. Bacam koliko mi treba, hvala gospođici Piščaljnjikovoj koja me je u Stockholmu natjerala da opet prebacim 68 metara.'

Prvi put je na Hanžeku bacala prije šest godina.

'Uvijek je najveći gušt bacati doma, a sjećam se kad sam imala 16 godina prebacila sam 44 metra i to mi je bilo super. Nema odmora do Hanžeka, a onda ću se opustiti', najavila je zlatna olimpijka i osvrnula se na svoj nastup u Splitu gdje je na Danima Dioklecijana glumila (fotogalerija) rimsku caricu Prisku.

'Bilo je odlično. Osjećala sam se kao da sam već bila tamo, čak imam osjećaj da sam reinkarnacija kraljice', rekla je zaraznim osmijehom hrvatska sportska heroina koja je najveća (za sada i jedina) garancija da će ulaznice za Hanžek ići dobro.

Organizatori najavljuju da očekuju više ljudi nego lani, kada je sve bilo prepuno, kapacitet se u međuvremenu nije povećavao, a cijela ulaznica kreće se u rasponu od 15 do 200 kuna. VIP tribina košta 1.000 kuna, a ulaznice će se u prodaji naći od 25. kolovoza.