loš tajming

Samo šest tjedana prije početka Svjetskog prvenstva Brazilci su objavili da traže novog izbornika i tako izazvali totalni kaos

08.10.2022 u 08:30

Bionic
Reading

Predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodrigues potvrdio je kako ima tri ozbiljna kandidata koji konkuriraju nakon što aktualni izbornik Tite (61) napusti klupu reprezentacije. No, Rodrigues je u cijeloj priči zaboravio istaknuti jednu strašno važnu informaciju...

'Brazilski nogomet ima neiscrpan izvor velikih trenera. Mogu potvrditi da su kandidati za novog izbornika nogometne reprezentacije Brazila Ferreira, Junior i Diniz, ali nije fer pričati samo o njima, a zaboraviti ostale, jer imamo još najmanje 10 kvalitetnih kandidata', objavio je predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodrigues.

Jasno, njegova objava da samo šest tjedana prije početka Svjetskog prvenstva u Katru traži novog izbornika izazvala je totalni kaos i pomutnju u Brazilu. Jer neoprezni je Rodrigues zaboravio da odmah mora istaknuti i najvažniju informaciju... No, brzo se ispravio.

'Trenutno smo fokusirani na pripreme za SP u Katru. Ali izbornik Tite odlučio se povući nakon završetka Svjetskog prvenstva. Odluku o Titeovom nasljedniku donijet ćemo nakon toga...', pojasnio je Rodrigues.

A Tite je reprezentaciju Brazila preuzeo 2016. godine, te je stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2018. godine i osvojio Copa Americu 2019. godine. Ukupno je 76 puta sjedio na klupi Brazila, ima 57 pobjeda, 14 remija i samo pet poraza uz nevjerojatnu gol-razliku 164:27!

  • +7
Brazil - Gana, nogomet, 24.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nije nevažno spomenuti ni ti da je Tite Neymarov omiljeni trener, trpio ga je i u trenucima kad mu nije išlo, često ga je kroz reprezentaciju 'vraćao u život'. Sigurno je da će Neymaru ova odluka teško pasti, no prvo će zajedno odraditi SP u Katru gdje će Brazil igrati u skupini sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom. Treba li uopće isticati da je Brazil jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova svjetskog prvaka?

Kako god završilo, Tite napušta reprezentaciju, a ovo su tri glavna kandidata za njegovog nasljednika.

  • Ferreira (43) je portugalski stručnjak koji je trenutno trener Palmeirasa, a prethodno je trenirao PAOK, Bragu i Sporting.
  • Diniz (48) je trener Fluminensea, a ranije je vodio, između ostalih, Vasco da Gamu, Santos, Sao Paulo, Fluminense i Atlético Paranaense.
  • Dorival Junior (60) trener je Flamenga, a ranije je, između ostalih, vodio Sao Paulo, Palmeiras, Fluminense, Vasco da Gamu, Santos i Cruzeiro.