'PSG JE BOLJI OD DINAMA'

Sammir: Znam da me je Mamić gurao, gurao, gurao...

19.10.2012 u 13:28

Bionic
Reading

Novopečeni hrvatski reprezentativac Sammir, oko čijeg se poziva prolilo mnogo 'žuči', priznao je da mu je Mamićevo 'zaleđe' pomoglo puno u karijeri: Naravno, pričao je Sammir i o Dinamu, Ligi prvaka, svom statusu u reprezentaciji

Biste li vi sami sebe pozvali u reprezentaciju s obzirom na vaše prezentacije u Dinamu, bilo je jedno od pitanja postavljenih u Sportskim novostima.

'Bih! Pozvao bih se u reprezentaciju. Mislim da sam zaslužio poziv. Izbornik Štimac me sigurno nije pozvao u hrvatski nacionalni dres na lijepe oči. Pozvao me jer je vidio, i jer zna, da mogu biti od koristi i da sam dovoljno dobar za sjajnu reprezentaciju Hrvatske', rekao je Sammir a potom i za isti dnevnik odgovorio o relacijama koje ima sa Zdravkom Mamićem.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je dugo godina vaš pokrovitelj. Je li vam Mamićevo pokroviteljstvo više pomoglo ili odmoglo u karijeri?

'To što me Zdravko Mamić zagovara svakako mi je pomoglo u karijeri. Znam da me gurao, gurao, gurao... To nije nikakva tajna. Međutim, da nisam dobro igrao, zar mislite da bih dobio poziv u reprezentaciju? Ne bih, vjerujte da ne bih. Zahvaljujući svojim igrama dobio sam toliko željeni poziv. Niti jedan izbornik nikad me ne bi pozvao da nisam dobar', zaključio je Sammir te se u nastavku razgovora okrenuo drugim temama, poput nastupa protiv PSG-a u Ligi prvaka.

'Bit će jako teško. Nikad se ne skrivam iza demagogije. PSG je deset puta bolji od Dinama. Morat ćemo se nažalost prilagođavati njima. Probati nešto napraviti. Ali nema druge, moramo se boriti i pokušati napraviti čudo'.

Cijeli razgovor objavljen u Sportskim novostima možete pročitati OVDJE