povratak 'sina razmetnog'

Sammir pokajnički priznao: Rado bih se vratio u Dinamo! Što na to kaže Zdravko Mamić?

21.05.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Dvaput je Sammir (31) odlazio iz Dinama, posljednji put u ljeto 2017. godine. Sad se vratio u Zagreb, u Kini su ga prevarili i ostali mu dužni nekoliko milijuna eura, a njega je odjednom uhvatila nostalgija za 'modrim' dresom...

Osvojio je Sammir (31) s Dinamom osam naslova prvaka Hrvatske, uzeo je pet Kupova te jedan Superkup. Bez ikakve rasprave može se reći da je najbolji stranac u povijesti 'modrih' iako je u stvari - naš! Ima hrvatsku putovnicu, igrao je i za hrvatsku reprezentaciju.

U Dinamo je stigao 2007. godine, dvaput je odlazio iako mu je Zdravko Mamić tepao 'Filho' (sine). Prvo je 2014. godine otišao u španjolski Getafe, a potom je 2015. godine karijeru nastavio u Kini. U siječnju 2017. godine se vratio u Dinamo, ali ljubav nije potrajala.

'Stvar je bila vrlo jednostavna. Nisam bio zadovoljan trenerom Ivajlom Petevom koji uopće nije imao komunikaciju s igračima, nisam samo ja bio taj slučaj. To mi je užasno smetalo', kazao je Sammir koji se trenutno nalazi u Zagrebu. Ne može bez hrvatske metropole, ljubav je to.

Sada, s vremenskim odmakom od gotovo godinu dana priznaje da je pogriješio.

'Sad mi je žao što sam otišao iz Dinama opet u Kinu! Petev je brzo dobio otkaz. Trebao sam ostati u Dinamu! Siguran sam da bih karijeru završio u Dinamu', iskren je Sammir koji se u Kini sada našao u velikim problemima jer mu je klub ostao dužan gotovo tri milijuna eura:

'Stalno su mi pričali 'platit ćemo, platit ćemo...'. Nije mi se više dalo čekati, pa sam ih dao na sud.'

I tu priča postaje zanimljiva jer Sammir se u Zagrebu priprema za novu sezonu, nije izgubio volju ni želju za nogometom. Ove zime su ga 'selili' u Rijeku, no od tog transfera nije bilo ništa ozbiljno, tek priča za jedan dan.

'Jasno da još želim igrati, imam tek 31 godinu, još mogu igrati bez problema. Imao sam četiri ponude iz Brazila, ali nisam želio igrati u Brazilu', kazao je Sammir u razgovoru za Sportske novosti i potom ponudio 'bombu':

  • +5
Sammir na pripremama u Sloveniji Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Iskreno, nisam trebao ni otići iz Dinama, bila je to greška. Ne, nisam razgovarao ni s kim u klubu, ali što se mene tiče, rado bih se vratio!'

Uh, 'teške' riječi... Pogotovo jer neko vrijeme već ne igra, sigurno je izvan ritma utakmice, upitne forme.

'Prođem jedne pripreme i to je to. Dobro se spremim i mogao bih bez problema biti od velike koristi. Ovo ljeto moram naći klub i opet početi igrati. Mora se nešto otvoriti', uvjeren je Sammir.

OK, rukavica je bačena. Zdravko Mamić zasigurno je upoznat s njegovim željama, ove će riječi doći do njega. A zna se kako je 'slab' na Sammira. No, postoji i druga strana priče, a to je činjenica kako će Dinamo ovog ljeta puno prodavati, u stvari, praktički su svi igrači na prodaju jer treba 'pokrpati' rupe u klupskoj blagajni. Samim time se otvara mjesto za Sammira koji u ovom trenutku ne može tražiti veliki novac i to je sjajan temelj za pregovore oko njegovog potencijalnog povratka na Maksimir. S druge strane, dovoljno je iskusan, ima 'utakmica u nogama', nogometno znanje nikad nije bilo upitno i sigurno je da bi mogao biti od velike pomoći na terenu. No, to samo ako će biti potpuno spreman i ako će u velikom luku zaobilaziti zagrebačke noćne klubove. Odluka o Sammirovu povratku na Maksimir sada je samo i jedino na Zdravku Mamiću. Druge se neće pitati...