čistka u maksimiru

Kraj velike ljubavi! Sammir odlazi iz Dinama!

13.07.2017 u 15:29

Bionic
Reading

Turbulentan četvrtak u Maksimiru! Nakon što je s klupe odletio trener Ivajlo Petev, a na njegovo mjesto stigao Mario Cvitanović, objavljena je nova bomba - Dinamo i Sammir sporazumno su raskinuli suradnju!

GNK Dinamo i Sammir sporazumno su raskinuli suradnju i 30-godišnji Brazilac od četvrtka, 13. srpnja nije igrač modrog kluba. Sammir će karijeru nastaviti u kineskom drugoligašu Wuhan Zall FC.

Želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere!

Kratko je to priopćenje iz Dinama u kojemu je rečeno sve ono o čemu se proteklih nekoliko tjedana nagađalo. Sammir, koliko ga god neki protežirali, jednostavno nije onaj stari i ne može pomoći 'modrima'. Vratio se, potpisao ugovor od milijun eura na godinu i nastavio - po starom. A takav Sammir Dinamu jednostavno ne treba... Ako ništa drugo, klub je uštedio milijune eura koje će - nadamo se - pametnije potrošiti!

Daleko od toga da Sammir Dinamu nije dao puno, od 2007. do 2014. (barem većinu vremena!) bio je najbolji igrač 'modrih'. Kad nije bančio i zatvarao zagrebačke noćne klubove, te kad nije imao obiteljskih problema, bio je sjajan. Od siječnja 2007. do siječnja 2014. godine odigrao je 280 službenih utakmica i zabio 65 golova. Srušio je i neke klupske rekorde, od najviše odigranih europskih utakmica u povijesti kluba (76) do 15 osvojenih trofeja u bogatoj klupskoj povijesti.

  • +5
Sammir na pripremama u Sloveniji Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon Dinama otišao je u španjolski Getafe, a potom 2015. u kineski Jiangsu Sunning, da bi posljednju sezonu prije povratka u Zagreb odigrao na posudbi u Hangzhou Greentownu. Vratio se u siječnju ove godine, potpisao ugovor vrijedan milijun eura na godinu i postao najskuplji Dinamov igrač u povijesti. Od njega su se očekivala čuda, prije svega da potegne i bude prevaga u prvenstvu u kojemu je Dinamo pokušavao dostići Rijeku. Nije uspio, ni Sammir, ni Dinamo. 

Činjenica je da je stigao 'zapušten', no dojam je kako je kap koja je prelila čašu činjenica da se ni nakon ovih ljetnih priprema Sammir nije uspio dovesti u red. Za milijun eura po sezoni morao bi letjeti terenom, a on nije imao snage odigrati pripremne utakmice protiv slovenskih niželigaša...

Ako ništa drugo, Dinamo je barem uštedio milijun eura. Do kraja prijelaznog roka za taj se novac može nabaviti još koje kvalitetno pojačanje.