kineska avantura

Sammir u problemima: klub mu je dužan milijune eura, a on se vratio u Brazil

27.02.2018 u 10:08

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac sredinom srpnja prošle godine iznenada se odlučio na ponovni odlazak u Kinu. Raskinuo je ugovor s Dinamom i postao članom ambicioznog drugoligaša Wuhan Zalla. No, čini se kako Kina za Brazilca s hrvatskom putovnicom ipak nije obećana zemlja...

'Ponuda koju sam dobio zaista je izvanredna za mene. Vraćam se u Kinu, vjerujem da ću dobro igrati i pokazati koliko vrijedim', kazao je tada Sammir koji je s kineskim drugoligašem navodno potpisao ugovor vrijedan oko 3 milijuna eura plus bonusi koji su se trebali udvostručiti ako klub izbori plasman u prvu ligu.

Sve je izgledalo bajno, čak je i Dinamo tada dobio zadovoljavajuću odštetu, no nakon samo pola godine ljubav je jednostavno pukla! Naime, čini se kako je Sammir izigran, klub ga uopće nije plaćao i Brazilac s hrvatskom putovnicom nakon odrađenih priprema za novu sezonu jednostavno je odlučio spakirati stvari i vratiti se u Brazil. 

Izvori bliski bivšem nogometašu Dinama i hrvatskom reprezentativcu tvrde kako mu je kineski klub dužan više od dva i pol milijuna eura, no pitanje je kako će se Sammir naplatiti. Navodno je nakon neuspjelih razgovora s čelnicima Wuhan Zalla odlučio svoj novac utjerati putem tužbe.

  • +5
Sammir na pripremama u Sloveniji Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sammir je svu potrebnu dokumentaciju predao tijelima Fife i u rodnom Brazilu čeka odgovor. Nada se kako će sve na kraju završiti u njegovu korist, da će dobiti 'papire' da je slobodan igrač jer ima nekoliko izdašnih ponuda iz arapskih zemalja i navodno američkog MLS-a! 

Dug? Hm, njegov sada već bivši klub Wuhang Zall priprema se za novu sezonu koja starta sredinom ožujka, no izgleda kako je - gle čuda - upao u financijske probleme! Nije Sammir jedini njihov igrač kojemu su dužni, navodno je i bolivijski napadač Marcelo Moreno (30) također zatražio raskid ugovora zbog neisplaćenih ugovornih obveza.

The african territory! BA 🌅 #oxeaxéexu

A post shared by Jorge Sammir Cruz Campos (@iamsammir) on