transfer života

Senzacija iz Manchestera! Guardiola za 10 milijuna eura kupuje pojačanje iz HT Prve lige

20.05.2018 u 19:34

Bionic
Reading

Engleski tabloid The Sun donosi senzacionalnu najavu kako će Pep Guardiola, trener aktualnog prvaka Engleske Manchester Cityja, na Etihad dovesti najveću mladu zvijezdu Hrvatski Telekom Prve lige. 'Građani' neće škrtariti, spremni su ponuditi milijune eura...

Lovro Majer (20) definitivno je jedan od najvećih hrvatskih nogometnih talenata, a ovu je netom završenu sezonu u dresu Lokomotive odigrao izvrsno. Zabio je 11 golova u prvenstvu uz pet asistencija, dodao još tri gola u Kupu, a uz sve to je i standardni član hrvatske U-21 reprezentacije.

Nije ni čudno da su ga već odavno 'snimili' brojni skauti najvećih europskih klubova, no čini se kako će jedan od najbogatijih već ovog ljeta poslati ponudu. Naime, engleski The Sun navodi kako je Pep Guardiola uvjeren da je Majer igrač za njegov Manchester City!

'Majer iza sebe ima dvije impresivne sezone u hrvatskom prvenstvu i nagađa se da bi uskoro mogao zaigrati u najboljim europskim ligama. Trebao bi pojačati Guardiolin vezni red nakon odlaska Yaya Tourea. Riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu, koji ovog ljeta neće sudjelovati na SP-u u Rusiji, ali se očekuje da bude pozvan za kvalifikacije za Euro', navodi se među ostalim.

Lokomotiva - Osijek 1:0 (Majer 39) Autor: Youtube

Guardiola je navodno za Majera spreman ponuditi najviše 10 milijuna eura, što bi bio jedan od najvećih transfera nekog nogometaša iz Hrvatski Telekom Prve lige. No, kao i uvijek, postoji problem. Majer je odigrao tek svoju drugu seniorsku sezonu i to u HT Prvoj ligi. Definitivno je veliki potencijal, no sigurno je kako Guardiola s njim ne može riskirati i čekati da skuplja iskustvo u momčadi Cityja. A i konkurencija u redovima aktualnog engleskog prvaka takva je da bi se Majer teško izborio za pokoju minutu u utakmicama najjače svjetske lige ili Lige prvaka.

Zato će, ako se transfer ostvari, Lovro Majer sigurno negdje na posudbu, sezonu ili dvije odradit će u nekoj od europskih liga, a tek će potom - ako se dokaže - dobiti priliku u momčadi Cityja.

  • +17
Osijek - Lokomotiva, 32. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Sjajna je to prilika, vjerojatno i ugovor života, no ujedno i dvosjekli mač. City bi ga vjerojatno poslao u neku od svojih filijala, najzvučnije su španjolska Girona ili nizozemska NAC Breda, a mogao bi igrati i za drugu momčad 'građana'. Kako god bilo, Majer će odlaskom iz Hrvatske sigurno napredovati, no priliku u momčadi Manchester Cityja neće dobiti odmah, ako ju uopće i dobije. Sjetite se samo kako su prošli Matej Delač i Mario Pašalić potpisom za Chelsea. Neki 'isplivaju', no mnogi takvi talenti nikada ne ostvare svoj maksimum...