ODE FILHO IZ EUROPE...

Sammir ostvario transfer kojega su u Dinamu sanjali

24.02.2015 u 07:27

Bionic
Reading

Sammir je pred potpisom ugovora koji bi mu za trogodišnju vjernost novom klubu osigurao više od 10 milijuna eura, a njegovom Getafeu upola toliki iznos. Obzirom da su ga iz Dinama doveli gotovo gratis - dobar posao i za Sammira i za klub

Otkada su u Maksimiru 2007. odlučili isplatiti oko 1.5 milijun eura Atletico Paranaenseu za Sammira nisu prestali sanjati o oplođivanju te evidentno dobre investicije. Sammir je u međuvremenu postao igrač s najviše europskih nastupa za Dinamo i treći strijelac u Europi s 13 golova, no po pitanju transfera sve se odigralo u lošem smjeru po maksimirske vlastodršce i Sammir je prije godinu dana u Getafe otišao za nogometni sitniš.

Sada je blizu novog transfera, nakon Brazila, Hrvatske i Španjolske Sammir će svjetsku turneju nastaviti u Kini u Jiangsu Guoxin Saintyju. Klub iz okolice Šangaja u kojemu će mu trener biti Rumunj Cosmin Contra, otkriva Jutarnji list, Sammiru će za trogodišnju suradnju obećati 10 milijuna eura neto, a španjolski apetit Kinezi su nahranili s pet milijuna eura odštete Getafeu.

'Ponuda postoji, još ostaje jedna sitnica pa letim u Kinu,' potvrdio je Sammir za Jutarnji.

Njegov novi klub u posljednjih je deset ligaških kola prošle sezone imao samo jednu pobjedu i zazvonilo je zvono za uzbunu. Iz bitke za azijska natjecanja Jiangsu se survao prema donjem domu. Sada žele povratak prema vrhu i Sammir, ukoliko ostane u top izdanju, bi im mogao biti veliko pojačanje.

Sammir nogomet, nije sporno, ima u malom prstu. Ako ostane spreman mogao bi biti zvijezda u Kini