A SLABOSTI?

Sammir i Krstanović ključni za Dinamo u derbiju!

22.02.2013 u 21:01

Bionic
Reading

Dinama u nedjelju od 18 sati uz prijenos na Arenasport1 čeka veliki derbi protiv Hajduka, a korisnik interaktivnog portala Tribina.hr 'realovac' vjeruje da bi ključna za modre mogla biti igra Sammira te golovi Krstanovića.

Uoči najvažnije utakmice MAXtv Prve lige, sudar dvije vodeće momčadi Hajduka i Dinama na Poljudu, na našem community portalu Tribina.hr otvorena je rasprava o izgledima momčadi u velikom derbiju. Korisnik 'realovac' ovako je analizirao Dinamove adute na splitskom gostovanju, a također i naglasio moguće slabosti:

Kako i gdje gledati hrvatski El Clasico?

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza možete osigurati užitak gledanja još jednog dvoboja Hajduka i Dinama.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Nakon zimskih priprema te prijelaznog roka koji je obilježen šokantnim odlaskom Matea Kovačića u milanski Inter pred početak proljetnog dijela sezone (koji je btw. sve osim proljetni sudeći po vremenu koje nas je dočekalo u Osijeku, a isto tako i ovih dana u Zagrebu) Dinamo je odigrao nevjerojatno lošu utakmicu pred tv-kamerama i gledateljima u Gradskom vrtu. Odmah sljedeći vikend pokazao je drugo lice i odigrao izvrsnu partiju protiv Rijeke. Formu Dinama bih procijenio negdje na sredini onoga što smo vidjeli protiv Osijeka i Rijeke.

Napadači Dinama – Krstanović u prvom planu

Kao udarna igla Dinama na Poljudu bi trebao istrčati Ivan Krstanović, te partner mu Duje '1950' Čop koji bi po svemu sudeći trebao igrati izvučenije prema lijevo-krilnoj poziciji. Ljetos sezonu, te zimus polusezonu kao prva špica započeo je Beqiraj ali u oba dva navrata nakon očajnih partija približio se više mjestu pod dekicom na klupi nego protivničkom vrataru. Prilika koja mu se time ukazala iskoristio je div iz Tomislavgrada u tri navrata:

Dinamo Kijev - nakon što je Beqiraj zapucao nekoliko izglednih šansi, Krstanović je iznudio i zabio jedanaesterac za još jedan povijesni bod u LP

Osijek - Beqiraj je odigrao još jednu indisponiranu partiju, a Krstanović je bio ključan faktor u jedinom pogotku Dinama

Rijeka - napokon od prve minute, iskoristio je prvu priliku te na asistenciju Brozovića rutinski pospremio loptu u donji lijevi ugao


Čop je jedna od najsvjetlijih točaka Dinama ove sezone, u dva navrata odbačeno dijete Hajduka prvobitno je svoje mjesto pod suncem potražilo u Portugalu da bi se u drugom navratu preko Splita izborio kartu (zasad jednosmjernu) za Dinamo. Ima 17 nastupa, 9 bolova u MAXtv Prvoj ligi, zabija svake 132 minute.

Pitanje napadača u Dinamu je i dalje otvoreno poglavlje te sa dojma da bi ih se Dinamo sve četvorice riješio za jednog pravog. Beqiraj i Rukavina po sadašnjoj situaciji najbliže odlasku, Čop u fazi rasta, a Krstanović drži primat da bude onaj 'pravi'. No i dalje sam skeptičan po pitanju kontinuiranog zabijanja pogodaka, mislim da će Dinamo sreću sa napadačima morati potražiti na nekoj drugoj adresi.


Sammir - priča od junaka do bedaka, od bedaka do junaka

Igrač Dinama o kojem se bez sumnje najviše priča, isto tako igrač Dinama koji svakako zaslužuje više respekta. Tužna strana priče jest što u tolikoj fami oko Sammira najviše se priča o njegovim noćnim izlascima, alkoholu i dvojbenim pozivanjem u reprezentaciju, a manje o njegovim nastupima, golovima, potezima u dresu Dinama.

Vjerujem da će Sammir i ovog vikenda biti prva zvijezda utakmice, te svakako dočekan na zub što od igrača Hajduka što od Torcide. No nakon odlaska Badelja, pa zatim Alispahića i Kovačića momčad je ostala prilično oskvrnuta po pitanju kreativnosti i igrača sa idejom, tako da će Sammir 'pod mus' morati biti važan dio priredbe ako Dinamo želi uzeti sva tri boda ili barem stvoriti koju šansu.

Derbi samo na MAXtv-u!

Najavu utakmice Hajduk - Dinamo (NED 18h) i sve TV preporuke možete pronaći OVDJE.


Tin Jedvaj - nova velika priča?

Dinamo je na zimskim pripremama nakon odlaska Tonela te Vide u kijevski Dinamo promovirao tri mladića koji bi uz roditeljsku palicu Šimunića trebala izrasti u igračke klase, riječ je naravno o Jedvaju, Šimunoviću i Čalušiću. Među njima trojicom nametnuo se baš spomenuti Jedvaj te je startao u obje uvodne utakmice prvenstva, te ne vidim razlog da ne starta i u trećoj budući da je prve dvije odlično odradio pa makar to bilo i na prepunom Poljudu, neiskustvo je cijena koju Dinamo vrlo rado plaća u zadnje vrijeme.

Kao najveću šansu Hajduka vidim desno krilo, odnosno lijevi bok Dinama. Čop će uobičajeno više biti napadač te imati pozornost na protivničkom 16-tercu dok Ibanez i dalje puno više kotira kao ofenzivni bek nego defanzivni. S druge strane tandem Oremuš-Vršajević je odličan u ofenzivnim akcijama, osobito neko centaršut Vršajevića može skupo koštati Dinamo. Samo je pitanje hoće li u rošadama Hajdukove momčadi doći do toga.