ht prva liga - 34. kolo

[VIDEO] Samir Toplak ispunio obećanje: pobjedom kod Gorice Varaždin osigurao prvoligaški status

10.07.2020 u 22:08

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Gorica je na svom stadionu ugostila Varaždin, a u sadržajnoj utakmici, u kojoj se koristio i VAR, do tri spasonosna boda stigli su gosti pobjedom 1:0.

Domaća Gorica, oslabljena neigranjem Kristijana Lovrića zbog tri žuta kartona, ali i bez ikakvog rezultatskog imperativa, jer nije mogla ni gore ni dolje na tablici, dočekala je puno motiviranije goste iz Varaždina.

Jer zna se da se momčad Samira Toplaka bori(la) za očuvanje prvoligaškog statusa, a s ovog gostovanja kući su željeli ponijeti barem jedan bod.

Dvoboj je od prve minute, iako se igralo po vrućem vremenu, bio dinamičan, a obje su momčadi u prvom dijelu imale svoje prilike. No, zabilježimo samo najbolje. U 37. minuti nakon Tkalčićevog ubačaja, Kolarić je loše pucao glavom. U 44. minuti Dvorneković je bio u prigodi za domaćine, nakon što je došao do jedne odbijene lopte, ali njegov udarac sa šest metara otišao je preko gola.

U nastavku je bilo još sadržajnije, ali i s puno više posla za suca Ivana Župana iz Bjelovara.

No, prije spornih situacija, gosti su u 57. minuti imali veliku prigodu nakon Drožđekove kontre, koju je Obregon završio udarcem, ali samo u blok domaćih.

Na drugoj strani uzvratio je Suk, ali je njegov udarac glavom bio preslab za Nevistića.

U 67. minuti, nakon odlične akcije Varaždinaca, Kolarić je predugo petljao, pa je propala i ova prilika.

A onda u 73. imnuti dolazimo do ključnog detalja dvoboja. Sudac je provjeravao uz pomoć VAR-a je li lopta pogodila Čabraju u ruku, a kada se uvjerio da je, onda je pokazao na 11 metara, s kojih je Domagoj Drožđek poentirao za vodstvo Varaždina.

Par minuta kasnije, točnije u 80., sudac se opet poslužio VAR-om, ali ovog puta promijenio je prvotnu odluku, to jest odustao je od kaznenog udarca nad Ndiayjeom.

Odličnu prigodu za izjednačenje u 83. minuti imao je Muhammed, ali njegov je udarac završio na vratnici.

Nakon toga domaćini su još jednom tražili kazneni udarac, ali sudac je ovog puta bio apsolutno siguran u svoju procjenu, pa mu nije trebala pomoć video-tehnologije.

Na kraju je sudac Župan dodao još sedam minuta nadoknade, ali rezultat se nije mijenjao pa su Varaždinci u Gorici proslavili svoj veliki uspjeh.

  • +8
Gorica - Varaždin (HT Prva liga - 34. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

LJESTVICA

  • 1. Dinamo 76
  • 2. Lokomotiva 60
  • 3. Osijek 59
  • 4. Rijeka 55
  • 5. Hajduk 54
  • 6. Gorica 47
  • 7. Slaven Belupo 34
  • 8. Varaždin 33
  • 9. Istra 1961 24
  • 10. Inter 17