Andersson odlučio

Sad je i službeno; Zlatan Ibrahimović pozvan u reprezentaciju Švedske i obara rekord koji se činio nedostižnim!

15.03.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Švedska nogometna zvijezda 41-godišnji Zlatan Ibrahimović pozvan je su srijedu u reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Euro-2024 protiv Belgije i Azerbajdžana krajem ožujka u kojima bi mogao srušiti neslužbeni rekord kao najstariji igrač u kvalifikacijama za Euro legendarnog talijanskog vratara Dina Zoffa

Uđe li na travnjak nacionalnog stadiona u Stockholmu 24. ožujka protiv Crvenih vragova ili 27. ožujka protiv Azerbejdžana, Ibrahimović će postati najstariji igrač nastupio u kvalifikacijskoj utakmici za neko europsko prvenstvo.

Povratnik nakon ozljede, igrač Milana srušio bi rekord Dina Zoffa, koji je 29. svibnja 1983. igrao protiv Švedske s 41 godinom, tri mjeseca i jednim danom. Da će napadač oboriti rekord golmana baš nitko nije mogao predvidjeti...

"Zlatan je napravio tri prilično duge zamjene s Milanom u zadnje vrijeme i osjeća se u pristojnoj formi unatoč tome što je dugo izbivao", rekao je švedski izbornik Janne Andersson najavljujući švedski sastav.

"U tom kontekstu, mislim da on može pridonijeti. Pogotovo na terenu, ali i izvan njega", rekao je Andersson.

"Ibra", koji je rođen 3. listopada 1981. godine, 24. ožujka kada Švedska bude igrala protiv Belgije na Friends Areni u Solni imat će 41 godinu, pet mjeseci i 21 dan.