svi jedva čekaju

Sad je i službeno, Jose Mourinho ima novi posao; evo gdje 'The Special One' nastavlja karijeru

11.02.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Jose Mourinho neće po dobrome pamtiti kraj 2018. godine. Otkaz na mjestu trenera Manchester Uniteda naplatio je otpremninom od 20 milijuna eura, ali Portugalčev ego doživio je težak udarac kojeg ni deseci milijuna eura ne mogu ni približno ublažiti. No, Mourinho je spreman za nove izazove, zato je odlučio prihvatiti ponudu iz Rusije...

Imao je Jose Mourinho (56), bez obzira na očajnu epizodu u Manchester Unitedu, odmah nakon otkaza nekoliko ponuda za novi posao. Navodno je bio u kombinacijama za trenera pojedinih europskih velikana, prije svih ga se povezivalo s madridskim Realom, ali navodno je bilo i ozbiljnih kontakata s milanskim Interom.

Na kraju se Jose Mourinho odlučio na potpuni zaokret te je na sveopće iznenađenje prihvatio ponudu iz - Rusije!

Da, 'The Special One' odlazi na istok, u hladnu Rusiju! I to ne na bilo kakvu poziciju. Naime, Portugalac je prihvatio izdašnu ponudu ruske televizijske kuće Russia Today te će do kraja sezone raditi kao analitičar i komentator utakmica Lige prvaka!

Tako će njegova trenerska karijera, barem na neko kraće vrijeme, ostati 'na čekanju', a on će već od sutra (utorak, 12. veljače) dobiti svoju emisiju pod nazivom 'On The Touchline' (Na aut-liniji). I gle čuda, prva utakmica koju će Jose Mourinho imati čast raditi je ona između njegovog dojučerašnjeg kluba Manchester Uniteda i francuskog prvaka PSG-a.

  • +16
Jose Mourinho - nogometni trener Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Kad su Mourinha predstavnici medija upitali što će konkretno raditi, dobili su njemu tako svojstven odgovor.

'Pričat ću o nogometu! Što ste mislili da ću raditi?', odbrusio je Mourinho i tako samo dodatno promovirao svoju novu emisiju. U sličnoj je ulozi za istu televizijsku kuću Mourinho bio i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošlog ljeta. Odradio je sjajan posao, njegove su emisije bile izuzetno gledane, a čini se kako Rusi i sada računaju na njegovu ekscentričnost i izravnost. Svi jedva čekaju što će reći i kako će komentirati događanja u Unitedu koji se pod Ole Gunnarom Solskjaerom doslovno preporodio...