totalno nepovjerenje

Bahati vlasnici Manchester Uniteda i dalje ne vjeruju Solskjaeru; evo što sve mora učiniti za novi ugovor

11.02.2019 u 11:19

Bionic
Reading

Ole Gunnar Solskjaer (45) igračka je legenda Manchester Uniteda, a krajem prošle godine sjeo je na klupu 'crvenih vragova' nakon što je Jose Mourinho zbog loših rezultata dobio otkaz. I uspio je Solskjaer u samo nekoliko tjedana doslovno preporoditi momčad, nanizao je deset pobjeda i remi, ali pitanje je hoće li se zadržati na Old Traffordu...

Nevjerojatno je nepovjerenje koje su vlasnici Manchester Uniteda i čelni ljudi kluba iskazali prema svom treneru. Istina, Ole Gunnar Solskjaer (45) je na samom početku svog trenerskog puta, s Cardiff Cityjem ispao je iz lige 2014. godine, a norveški Molde u životopisu ipak ne može biti neka ozbiljna preporuka u borbi za mjesto trenera Uniteda.

No, čelnici Uniteda su u trenucima očaja odlučili riskirati te je Solskjaer krajem prošle godine sjeo na klupu. Svi su tvrdili kako je momčad 'crvenih vragova' prerano dobio u ruke, ali sjajni ih je Norvežanin u samo nekoliko tjedana na najbrutalniji način demantirao.

Jose Mourinho ostavio je totalni kaos, kako na terenu tako i u svlačionici. Posvađao je 'Specijalni' pola momčadi, što međusobno, što sa samim sobom. A Solskjaer je uspio posložiti kockice i preporoditi momčad u samo nekoliko dana te je nanizao 11 utakmica bez poraza - Manchester United pod njegovim vodstvom u svim natjecanjima ima 10 pobjeda i remi! Vratili su se 'crveni vragovi' u igru, četvrti su na prvenstvenoj ljestvici, a već sutra (utora, 12. veljače) na Old Traffordu ih čeka ih prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Navijači su od prvog dana krenuli vršiti pritisak na vlasnike Uniteda, braću Glazer, da Solskjaeru daju višegodišnji ugovor. Naime, Solskjaer je samo 'posuđen' do kraja sezone i prema 'originalnom' ugovoru bi se trebao vratiti u Molde već krajem svibnja... No, Glazeri i izvršni direktor Uniteda Ed Woodward pomalo se 'lome' i sve intenzivnije razmišljaju o tome kako zadržati Solskjaera na Old Traffordu. Ali, u isto se vrijeme čini kako ga u neku ruku žele i preplašiti stvarajući mu dodatni pritisak javnim isticanjem ciljeva.

  • +5
Premier liga, Tottenham - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za početak su pred njega postavili ultimatum, ako želi ugovor 'za stalno' mora u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka izbaciti PSG! Dakle, pred Solskjaerom je prva prepreka, plasman u četvrtfinale Lige prvaka! No, zahtjevima klupskog čelništva tu nije kraj, od Solskjaera se traži da i to prvenstvo završi najmanje na četvrtom mjestu i izbori izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone!

U subotu je Manchester United 3:0 pobijedio Fulham u gostima, a Solskjaer se nakon utakmice sastao s Glazerima i Woodwardom.

'Spustili su se u svlačionicu nakon pobjede', otkrio je Solskjaer i pomalo tajnovito zaključio:

'Da, pričali smo... Svi su bili sretni nakon ove važne pobjede. Ali, nije na meni da otkrivam s kim se sve sastajem i pregovaram. Ostavimo to za neke mirnije dane...'