svi zabrinuti

Na novom stadionu u Osijeku otpada beton! Klub zakazao hitan pregled Opus Arene

04.03.2024 u 13:25

Bionic
Reading

Tijekom nedjeljne prvenstvene utakmice između nogometaša Osijeka i zagrebačkog Dinama, s dijela istočne tribine Opus Arene otpao je jedan komad betona. U incidentu nitko nije ozlijeđen, a iz NK Osijeka su najavili hitan pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti za isti

NK Osijek se u službenom priopćenju ispričao 'svima koji su mogli biti ugroženi u takvim okolnostima pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima'.

U nekim medijima objavljene su fotografije oštećenja i komada betona koji su otpali. Stoga su se iz kluba brzo oglasili:

'Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020., kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o. Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine', priopćili su iz osječkog nogometnog prvoligaša te najavili hitan pregled stadiona kako bi de moglo žurno pristupiti odgovarajućoj sanaciji.

"Napominjemo kako će se istovremeno poduzeti i radnje s ciljem utvrđenja samoga uzroka oštećenja i odgovornosti sudionika u izgradnji stadiona za ista", stoji na kraju priopćenja.

  • +15
Osijek - Dinamo (25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL